Zing een nieuw lied

Zing een nieuw lied

br. Hans van Baaren

Psalm 40:1-3

Het is goed om oude verhalen te vertellen, om oude liederen te zingen. Dat doen we ook graag en zonder al teveel moeite.
‘Zing een nieuw lied’ of een nieuw lied krijgen, wat betekent dat eigenlijk? Nieuw, het griekse woord ‘adash’, heeft de betekenis van fris, onbedorven. Soms moeten we erkennen, dat het vlammetje zachter is gaan branden, we hebben niet altijd de juiste dingen gedaan. Laten we een nieuw lied in ons hart krijgen, nieuw vuur en een nieuw verhaal over wat God nú doet in ons leven en heeft gedaan. Hij heeft ons gered. En laten we vertellen over Gods trouw, goedheid, genade, liefde en zorg.

0 reacties

Voeg een reactie toe

  *  Contactgegevens:  * Verplichte velden

   *   Contactgegevens:   * Verplichte velden

    *    Contactgegevens:    * Verplichte velden

     *     Contactgegevens:     * Verplichte velden

      *


      * Verplichte velden

       *       Contactgegevens:
       * Verplichte velden

       Na theologie gestuurd te hebben in Apeldoorn (TUA) en Amsterdam (VU) en een aantal jaar als docent klassieke talen gewerkt te hebben, is Gerrit aan de slag gegaan als Bijbelleraar. Hij geeft op diverse plekken Bijbelcursussen, Bijbelstudies en preken. Zijn passie is om het Woord eenvoudig en met diepgang uit te leggen, zodat mensen geestelijk groeien, in de hoop en verwachting dat dit bijdraagt aan geestelijke volwassenheid van individuen en het gehele lichaam van Christus (Ef. 4:13).

       Studeerde theologie aan de Universiteit Utrecht (hoofdvak OT, bijvakken Hebreeuws en NT). Is in 2006 gepromoveerd op een onderzoek van de boeken Koningen. Bijbel lezen, en met anderen lezen, heeft zijn hart, of het nu op een Bijbelschool is (hij geeft les aan de Wittenberg), met studenten (werkte van 1999-2017 bij IFES), met kerkelijk werkers of met gemeenteleden (zie leesleefdeel.nl).