Preken luisteren als podcast

Preken luisteren als podcast

De audio van de Vrije Baptistengemeente de Fontein is, naast de mogelijkheid om ze via de website te bekijken of beluisteren, ook als podcast te vinden. Is dit een nieuw begrip voor u? Lees dan verder!

Wat is een podcast?

Apple heeft ooit het begrip ‘podcast’ op de digitale markt gebracht; een radio uitzending (opgeslagen als een MP3 bestand) die eenvoudig geautomatiseerd op diverse apparaten of programma’s gevonden en beluisterd kan worden. Een websitebouwer kan zgn. “newsfeeds” (nieuwsberichten/RSS) op zijn website aanbieden, zodat een website in de zgn. “newsfeed” ook audioinformatie aanbiedt.
Door de loop van de jaren is gebleken dat podcasts een veel bredere betekenis hebben gekregen; ze worden door zowel particuleren, organisaties als televisiezenders ingezet als extra manier om nieuws en diverse vormen van (audio/video) informatie aan te bieden aan een groter publiek.

Voor wie is het bedoeld?

Podcasts zijn ideaal voor onderweg: luisteren naar radioshows, nieuws of spannende verhalen en dus óók preken op uw smartphone op het moment dat het u uitkomt; tijdens wandelen, fietsen, een treinreis, autotrip of vakantie. Uiteraard kan dat óók gewoon thuis.

In de auto met smartphone

Hoe werkt dat dan?

U installeert een podcast app op het apparaat dat u wilt gebruiken om te luisteren. In de apps kunt u bladeren en zoeken naar onze podcast en meteen afluisteren. Om vaker naar dezelfde podcast te luisteren neemt u een gratis abonnement: nieuwe uitzendingen worden dan automatisch op uw toestel gezet.
U kunt óók podcasts zoeken en opslaan op uw computer, en overzetten naar uw mobiel om (later) af te luisteren.

“There’s an app for that” (daar is een app voor)

Of u nu de diensten van de Vrije Baptistengemeente de Fontein wilt terugluisteren op een Android smartphone/tablet, Apple iPhone/iPad of gewoon op de computer en laptop; in alle gevallen is er wel een app beschikbaar waar u ons kunt vinden:

Tunein Radio
PC / Laptop / iMac / Macbook

Het gratis audio programma iTunes kan gebruikt worden om podcasts te downloaden. Het programma kan voor veel meer gebruikt worden, voor de eenvoud is daarom is Tunein Radio (voor Windows 10, Android en iOS apparaten beschikbaar) wellicht een beter alternatief.
Tunein Radio kan tevens gebruikt worden om bijvoorbeeld Groot Nieuws Radio, Seven FM of UrkFM te luisteren.

Spotify
Android smartphones/tablets en Apple apparatuur

Castbox is zowel beschikbaar voor Android als iOS.
Stitcher is ook beschikbaar voor Android en iOS.
(Mijn persoonlijke voorkeur gaat overigens uit naar Podcast Addict voor Android en Overcast voor de iPhone)
Spotify is een app waarvan u wellicht vaker gehoord heeft; download de app hier.

Ik heb een app… Hoe vindt ik de podcast?

Elke podcast-app heeft een zoekfunctie; door te zoeken naar Vrije baptistengemeente de Fontein vindt u ons het snelste.
Als u Tunein Radio gebruikt, dan werkt deze link direct om te luisteren.
Mocht u Spotify gebruiken, dan kunt u ook deze link gebruiken om gelijk te luisteren.

Vragen?

Het is begrijpelijk als bovenstaande informatie nogal technisch overkomt.
Neem dan gerust contact op met Chris, of spreek hem voor of na de dienst even aan, zodat hij u wellicht ter plekke kan helpen met het installeren van een geschikte app èn het abonneren op de podcast.

  *  Contactgegevens:  * Verplichte velden

   *   Contactgegevens:   * Verplichte velden

    *    Contactgegevens:    * Verplichte velden

     *     Contactgegevens:     * Verplichte velden

      *


      * Verplichte velden

       *       Contactgegevens:
       * Verplichte velden

       Na theologie gestuurd te hebben in Apeldoorn (TUA) en Amsterdam (VU) en een aantal jaar als docent klassieke talen gewerkt te hebben, is Gerrit aan de slag gegaan als Bijbelleraar. Hij geeft op diverse plekken Bijbelcursussen, Bijbelstudies en preken. Zijn passie is om het Woord eenvoudig en met diepgang uit te leggen, zodat mensen geestelijk groeien, in de hoop en verwachting dat dit bijdraagt aan geestelijke volwassenheid van individuen en het gehele lichaam van Christus (Ef. 4:13).

       Studeerde theologie aan de Universiteit Utrecht (hoofdvak OT, bijvakken Hebreeuws en NT). Is in 2006 gepromoveerd op een onderzoek van de boeken Koningen. Bijbel lezen, en met anderen lezen, heeft zijn hart, of het nu op een Bijbelschool is (hij geeft les aan de Wittenberg), met studenten (werkte van 1999-2017 bij IFES), met kerkelijk werkers of met gemeenteleden (zie leesleefdeel.nl).