Zendelingen Emmeloord

Zendelingen Emmeloord

Douwe & Yuriko Scheepsma

Yuriko (1967) uit Japan en Douwe (1968) uit Friesland, hebben elkaar in 1993 leren kennen op de LOGOS II en zijn in 1996 getrouwd. Douwe is sinds 1996 fulltime werkzaam bij OM. Eerst op kantoor van OM-Nederland als hoofd PR en Werving en adjunct-directeur. In 2011 is Douwe overgestapt naar OM-Schepen, waarbij hij zijn werk vanuit Emmeloord bleef uitvoeren. Douwe draait mee in het Partner Ministry Team dat in Amerika is gevestigd en de o.a. fondsenwerving doet voor de Logos Hope, het zendings- en boekenschip van OM dat jaarlijks gemiddeld 1 miljoen mensen bereikt met het evangelie.

Douwe en Yuriko hebben drie kinderen: Julia (1998), Sjors (2002) en Mika (2005).

Wil je regelmatig een e-mail update van de Scheepsma’s ontvangen, mail hen dan.


Samuël & Ximena Bekx

Samuël & Ximena Bekx zijn na jarenlange zendingservaring in Operatie Mobilisatie (OM), sinds 2020 verbonden aan Trans World Radio (TWR) Europe. Met deze zendingservaringen is Samuël als HR Recruiter werkzaam voor TWR Europe om mensen te werven voor projecten wereldwijd, met als uiteindelijke doel dat mensen het evangelie horen.

Wat Samuël & Ximena enthousiast maakt over TWR, is het feit dat het evangelie, via de radio of andere media middelen, zomaar de woonkamer van iemand kan binnenkomen, waar het voor een zendeling misschien onmogelijk zou kunnen zijn, in deze veranderende wereld. Op deze manier wordt iemand niet alleen in contact gebracht met het evangelie, maar ook in de veiligheid van zijn of haar huis, kan de persoon onderwezen worden met de Bijbel. Zo ontstaan er in de praktijk huiskerken die groeien en zich vermenigvuldigen in hun eigen taal en cultuur.

Het thuisfrontteam van Samuël & Ximena bestaat uit de volgende personen:
Jaap & Ineke den Engelse en Eljakim Nuijten.

Wil je regelmatig op de hoogte gehouden worden via een nieuwsbrief of update, neem dan contact op met het thuisfrontteam: tft.bekx@gmail.com.

  *  Contactgegevens:  * Verplichte velden

   *   Contactgegevens:   * Verplichte velden

    *    Contactgegevens:    * Verplichte velden

     *     Contactgegevens:     * Verplichte velden

      *


      * Verplichte velden

       *       Contactgegevens:
       * Verplichte velden

       Na theologie gestuurd te hebben in Apeldoorn (TUA) en Amsterdam (VU) en een aantal jaar als docent klassieke talen gewerkt te hebben, is Gerrit aan de slag gegaan als Bijbelleraar. Hij geeft op diverse plekken Bijbelcursussen, Bijbelstudies en preken. Zijn passie is om het Woord eenvoudig en met diepgang uit te leggen, zodat mensen geestelijk groeien, in de hoop en verwachting dat dit bijdraagt aan geestelijke volwassenheid van individuen en het gehele lichaam van Christus (Ef. 4:13).

       Studeerde theologie aan de Universiteit Utrecht (hoofdvak OT, bijvakken Hebreeuws en NT). Is in 2006 gepromoveerd op een onderzoek van de boeken Koningen. Bijbel lezen, en met anderen lezen, heeft zijn hart, of het nu op een Bijbelschool is (hij geeft les aan de Wittenberg), met studenten (werkte van 1999-2017 bij IFES), met kerkelijk werkers of met gemeenteleden (zie leesleefdeel.nl).