Zendelingen Emmeloord

Zendelingen Emmeloord

Douwe & Yuriko Scheepsma

Yuriko (1967) uit Japan en Douwe (1968) uit Friesland, hebben elkaar in 1993 leren kennen op de LOGOS II en zijn in 1996 getrouwd. Douwe is sinds 1996 fulltime werkzaam bij OM. Eerst op kantoor van OM-Nederland als hoofd PR en Werving en adjunct-directeur. In 2011 is Douwe overgestapt naar OM-Schepen, waarbij hij zijn werk vanuit Emmeloord bleef uitvoeren. Douwe draait mee in het Partner Ministry Team dat in Amerika is gevestigd en de o.a. fondsenwerving doet voor de Logos Hope, het zendings- en boekenschip van OM dat jaarlijks gemiddeld 1 miljoen mensen bereikt met het evangelie.

Douwe en Yuriko hebben drie kinderen: Julia (1998), Sjors (2002) en Mika (2005).

Wil je regelmatig een e-mail update van de Scheepsma’s ontvangen, mail hen dan.


Johan & Tineke Tensen

Johan (1956) is sinds 2006 werkzaam bij OM-Nederland, in de afdeling HR (Human Resources, of Personeelszaken)

Samen met enkele collega’s draagt hij zorg voor de 130 Nederlandse OM’ers die naar het buitenland uitgegaan zijn voor een half jaar of langer. Dit betreft zorg tijdens verblijf op het veld, bij verlof en bij definitieve terugkeer.

Hierbij onderhoudt hij ook contact met het thuisfrontteam, en soms met de familie en de gemeenteleiding van de OM’ers.

Sinds 2012 werkt Johan parttime in de Fontein.

Tineke werkt als activiteitenbegeleidster en samen hebben Johan en Tineke vier kinderen, vier schoonkinderen en acht kleinkinderen.

Als je de nieuwsbrief wilt ontvangen, stuur dan een mail.


Samuël & Ximena Bekx

Samuël & Ximena Bekx zijn na jarenlange zendingservaring in Operatie Mobilisatie (OM), sinds 2020 verbonden aan Trans World Radio (TWR) Europe. Met deze zendingservaringen is Samuël als HR Recruiter werkzaam voor TWR Europe om mensen te werven voor projecten wereldwijd, met als uiteindelijke doel dat mensen het evangelie horen.

Wat Samuël & Ximena enthousiast maakt over TWR, is het feit dat het evangelie, via de radio of andere media middelen, zomaar de woonkamer van iemand kan binnenkomen, waar het voor een zendeling misschien onmogelijk zou kunnen zijn, in deze veranderende wereld. Op deze manier wordt iemand niet alleen in contact gebracht met het evangelie, maar ook in de veiligheid van zijn of haar huis, kan de persoon onderwezen worden met de Bijbel. Zo ontstaan er in de praktijk huiskerken die groeien en zich vermenigvuldigen in hun eigen taal en cultuur.

Het thuisfrontteam van Samuël & Ximena bestaat uit de volgende personen:
Jaap & Ineke den Engelse en Eljakim Nuijten.

Wil je regelmatig op de hoogte gehouden worden via een nieuwsbrief of update, neem dan contact op met het thuisfrontteam: tft.bekx@gmail.com.


Jurian Ras

Over de organisatie: Operatie Mobilisatie.
Operatie Mobilisatie is een stichting die zich richt op het bereiken van de onbereikten met het Evangelie. Om dat doel te bereiken zenden we mensen uit, worden er evenementen georganiseerd, houden we contact met zendelingen in het buitenland enzovoort.

Over de organisatie: Operatie Mobilisatie.
Operatie Mobilisatie is een stichting die zich richt op het bereiken van de onbereikten met het Evangelie. Om dat doel te bereiken zenden we mensen uit, worden er evenementen georganiseerd, houden we contact met zendelingen in het buitenland enzovoort.

Daarnaast proberen we met behulp van boeken, folders, sprekers en presentaties mensen te “mobiliseren” om uit te gaan en over het Evangelie te vertellen.

Elk land doet dit op zijn eigen manier en probeert mensen op hun eigen manier te benaderen. Bijvoorbeeld door middel van praktische hulp, pastorale zorg of het aanbieden van Bijbels in de taal van diverse volken.

Mijn taak bij Operatie Mobilisatie is het beheren van de ICT systemen voor OM Nederland. Ik ben daarbij verantwoordelijk voor de computers, servers en de diensten die daar op draaien.

Daarnaast probeer ik de processen van werknemers gemakkelijker te maken. Alles gaat tegenwoordig digitaal: communicatie tussen de landen, administratie, samenwerken. Mensen werken overal in Nederland, dus het is van groot belang dat ze gemakkelijk, maar ook veilig samen kunnen werken.

Ik ben constant bezig werkprocessen makkelijker te maken. Onderzoek doen naar wat relevante, maar ook veilige methodieken zijn. Dit vak is in constante verandering.

Ook functioneer ik als helpdesk voor werknemers. Zowel vrijwilligers en medewerkers kunnen bij mij terecht met vragen. Als ze hulp nodig hebben met bepaalde processen denk ik met hen mee en bemiddel ik in apparatuur.

Voor een goede samenwerking is er ook goed contact met ICT’ers van andere OM werkvelden. Zo wisselen we informatie uit en helpen we elkaar in deze missie!

  *

  Contactgegevens:  *Verplichte velden

   *

   Contactgegevens:   *Verplichte velden

    *

    Contactgegevens:    *Verplichte velden

     *

     Contactgegevens:     *Verplichte velden

      *
      *Verplichte velden

       *

       Contactgegevens:
       *Verplichte velden

       Na theologie gestuurd te hebben in Apeldoorn (TUA) en Amsterdam (VU) en een aantal jaar als docent klassieke talen gewerkt te hebben, is Gerrit aan de slag gegaan als Bijbelleraar. Hij geeft op diverse plekken Bijbelcursussen, Bijbelstudies en preken. Zijn passie is om het Woord eenvoudig en met diepgang uit te leggen, zodat mensen geestelijk groeien, in de hoop en verwachting dat dit bijdraagt aan geestelijke volwassenheid van individuen en het gehele lichaam van Christus (Ef. 4:13).

       Studeerde theologie aan de Universiteit Utrecht (hoofdvak OT, bijvakken Hebreeuws en NT). Is in 2006 gepromoveerd op een onderzoek van de boeken Koningen. Bijbel lezen, en met anderen lezen, heeft zijn hart, of het nu op een Bijbelschool is (hij geeft les aan de Wittenberg), met studenten (werkte van 1999-2017 bij IFES), met kerkelijk werkers of met gemeenteleden (zie leesleefdeel.nl).