Zendelingen Emmeloord

Zendelingen Emmeloord

Douwe & Yuriko Scheepsma

Yuriko (1967) uit Japan en Douwe (1968) uit Friesland, hebben elkaar in 1993 leren kennen op de LOGOS II en zijn in 1996 getrouwd. Douwe is sinds 1996 fulltime werkzaam bij OM. Eerst op kantoor van OM-Nederland als hoofd PR en Werving en adjunct-directeur. In 2011 is Douwe overgestapt naar OM-Schepen, waarbij hij zijn werk vanuit Emmeloord bleef uitvoeren. Douwe draait mee in het Partner Ministry Team dat in Amerika is gevestigd en de o.a. fondsenwerving doet voor de Logos Hope, het zendings- en boekenschip van OM dat jaarlijks gemiddeld 1 miljoen mensen bereikt met het evangelie.

Douwe en Yuriko hebben drie kinderen: Julia (1998), Sjors (2002) en Mika (2005).

Wil je regelmatig een e-mail update van de Scheepsma’s ontvangen, mail hen dan.


Johan & Tineke Tensen

Johan (1956) is sinds 2006 werkzaam bij OM-Nederland, in de afdeling HR (Human Resources, of Personeelszaken)

Samen met enkele collega’s draagt hij zorg voor de 130 Nederlandse OM’ers die naar het buitenland uitgegaan zijn voor een half jaar of langer. Dit betreft zorg tijdens verblijf op het veld, bij verlof en bij definitieve terugkeer.

Hierbij onderhoudt hij ook contact met het thuisfrontteam, en soms met de familie en de gemeenteleiding van de OM’ers.

Sinds 2012 werkt Johan parttime in de Fontein.

Tineke werkt als activiteitenbegeleidster en samen hebben Johan en Tineke vier kinderen, vier schoonkinderen en acht kleinkinderen.

Als je de nieuwsbrief wilt ontvangen, stuur dan een mail.


Samuël & Ximena Bekx

Sinds 2002 is Samuël fulltime in zending met Operatie Mobilisatie (OM). Na 3,5 jaar Logos 2 kwam hij bij OM-Nederland terecht op de afdeling HR.

Hier is hij sinds 2005 voor 5 jaar verantwoordelijk geweest voor werving & selectie van nieuwe mensen voor het zendingsveld voor lange termijn. Op dit moment heeft Samuël de rol als Coördinator Recruitment & People Care.

Naast het begeleiden van mensen naar het zendingsveld, draagt hij nu ook zorg voor zendelingen als ze op het zendingsveld zitten en als ze terugkeren. Verder geeft hij operationele leiding aan het team van Recruitment & People Care.

Ximena heeft diverse discipelschap- en zendingstrainingen en seminars gevolgd van Christian Mission Alliance (CMA) en Christian Training Centre in diverse landen in Latijns-Amerika.

Na een periode van 8 maanden in Bolivia gewoond te hebben en een jaar pauze is Ximena in 2005 voor 4 jaar in Brazilië geweest voor zendingswerk.

Naast het ondersteunen van Samuël bij OM, is Ximena ook betrokken bij vertaalwerk voor Jewish Testimonies.

Het thuisfrontteam van Samuël & Ximena bestaat uit de volgende personen:
Jaap & Ineke den Engelse en Eljakim Nuijten.

Wil je regelmatig op de hoogte gehouden worden via een nieuwsbrief, of update, mail hen dan.

*

Contactgegevens:*Verplichte velden

*

Contactgegevens:*Verplichte velden

*
*Verplichte velden

*

Contactgegevens:
*Verplichte velden

Na theologie gestuurd te hebben in Apeldoorn (TUA) en Amsterdam (VU) en een aantal jaar als docent klassieke talen gewerkt te hebben, is Gerrit aan de slag gegaan als Bijbelleraar. Hij geeft op diverse plekken Bijbelcursussen, Bijbelstudies en preken. Zijn passie is om het Woord eenvoudig en met diepgang uit te leggen, zodat mensen geestelijk groeien, in de hoop en verwachting dat dit bijdraagt aan geestelijke volwassenheid van individuen en het gehele lichaam van Christus (Ef. 4:13).

Studeerde theologie aan de Universiteit Utrecht (hoofdvak OT, bijvakken Hebreeuws en NT). Is in 2006 gepromoveerd op een onderzoek van de boeken Koningen. Bijbel lezen, en met anderen lezen, heeft zijn hart, of het nu op een Bijbelschool is (hij geeft les aan de Wittenberg), met studenten (werkte van 1999-2017 bij IFES), met kerkelijk werkers of met gemeenteleden (zie leesleefdeel.nl).

*

Contactgegevens:*Verplichte velden

*

Contactgegevens:*Verplichte velden