Kortverbanders

Kortverbanders

Melanie Kaptein

Ik ben Melanie Kaptein, 22 jaar oud en woon in Noorwegen. Als zendeling werk ik voor de organisatie Jeugd met een opdracht (YWAM).
Samen met 150 andere vrijwilligers woon ik samen op een basis in de buurt van Hamar. Naast dat onze basis regelmatig druk is met discipelschap scholen hebben we allerlei verschillende ministries. Zelf ben ik werkzaam in een ministry genaamd Brave Love. 

Wat is Brave Love:

Brave Love is een deel van YWAM en is vooral gefocust op vrouwen/meiden. Wist je dat 2/3 van de kerk vrouwen zijn? Vaak kiezen wij als vrouwen ervoor om op onze handen te zitten, iemand anders doet het wel. Brave Love is als het ware een platform voor God om te spreken tegen de vrouwen/meiden, ze aan te raken met Zijn liefde en samen zetten we de vrouwen in actie. Onze training is gebaseerd op vrouwen uit de bijbel bijv. Deborah, zusterschap en nog veel meer. Samen met de vrouwen/meiden vinden we onze identiteit in God en willen we onze ogen niet dicht doen voor wat er om ons heen gebeurt. Vrouwen zijn strijders voor het koninkrijk van God. We zijn geen feministische beweging en weten dat we de mannen nodig hebben. 
 

Hoe ziet dit er uit:

Brave Love is nog maar net nieuw in Noorwegen, maar we zien al heel veel vruchten in Noorwegen en Europa. Door het hele land hebben we Brave Love communities waar meiden samen komen om God te zoeken en elkaar te bemoedigen en scherp te stellen. Onze basis is dan ook een trainings hub voor de plekken om ons heen. Op de basis zijn we een team van 20 vrouwen die voor deze ministry werken. Zelf ben ik deel van het strategie team, media en doe ik training. In onze discipelschap school (DTS) hebben we elke week 4 uur lang training met de meiden die kiezen voor Brave Love. De studenten veranderen enorm en stappen meer in en meer in hun identiteit als kinderen van God en gebruiken moedig hun stem. Soms bestaat mijn werk uit het schrijven van training materiaal en het geven van training aan de meiden. We hebben we een reis team die events en meetings organiseren door het hele land. Hier en daar reis ik met het team door Noorwegen en andere landen heen om meiden te ontmoeten en ze te zien opstaan in kracht. Ook ben ik een mentor voor jonge meiden om ze te helpen dagelijks met Jezus te leven.  

Wat ben ik God dankbaar voor wat Hij doet in deze tijd. In deze jaren hebben ik veel jongeren gezien die hun leven aan Jezus hebben gegeven door de events, DTS scholen en bijeenkomsten. Jongeren/meiden die vrijheid gekregen hebben, nieuwe dingen gestart zijn en volledige radicale keuzes gemaakt hebben om het koninkrijk van God op aarde zichtbaar te maken. Ik ben dankbaar dat ik deel mag zijn van een opwekkingsbeweging die zich afspeelt in mijn generatie. Mijn hart is om meer meiden en jongens radicaal te zien leven voor Jezus. 

Hoe kunnen jullie deel zijn van deze missie:

Elke kwartaal van het jaar stuur ik een nieuwsbrief met daarin updates van mijn werk en leven. Wil je hier deel van zijn? Stuur gerust een mailtje naar melaniekaptein2002@gmail.com 

Ook kun je mij ondersteunen met gebed! Door de steun van mijn supporters, waaronder ook de gemeente, word ik maandelijks financieel ondersteund; hier betaal ik mijn reiskosten, maandelijkse huur, eten en mijn levensonderhoud mee (Noorwegen is duur). Wil jij deel zijn van mijn supportteam, stuur gerust een mailtje/berichtje. 

Blessings van Melanie Kaptein 

www.grimerud.no

www.bravelovewomen.com

Zou jij voor een korte periode de zending in willen, of vrijblijvend de mogelijkheden willen bekijken, dan kun je voor meer informatie contact opnemen met Lydia Bakker, e. zendingswerkgroep​@vbg-emmeloord.nl

  *  Contactgegevens:  * Verplichte velden

   *   Contactgegevens:   * Verplichte velden

    *    Contactgegevens:    * Verplichte velden

     *     Contactgegevens:     * Verplichte velden

      *


      * Verplichte velden

       *       Contactgegevens:
       * Verplichte velden

       Na theologie gestuurd te hebben in Apeldoorn (TUA) en Amsterdam (VU) en een aantal jaar als docent klassieke talen gewerkt te hebben, is Gerrit aan de slag gegaan als Bijbelleraar. Hij geeft op diverse plekken Bijbelcursussen, Bijbelstudies en preken. Zijn passie is om het Woord eenvoudig en met diepgang uit te leggen, zodat mensen geestelijk groeien, in de hoop en verwachting dat dit bijdraagt aan geestelijke volwassenheid van individuen en het gehele lichaam van Christus (Ef. 4:13).

       Studeerde theologie aan de Universiteit Utrecht (hoofdvak OT, bijvakken Hebreeuws en NT). Is in 2006 gepromoveerd op een onderzoek van de boeken Koningen. Bijbel lezen, en met anderen lezen, heeft zijn hart, of het nu op een Bijbelschool is (hij geeft les aan de Wittenberg), met studenten (werkte van 1999-2017 bij IFES), met kerkelijk werkers of met gemeenteleden (zie leesleefdeel.nl).