Uitgezonden zendelingen

Uitgezonden zendelingen

­Gert & Marjo Jonkheer

U, Heer, zal ik loven onder de volken, over U zingen voor alle naties. Hemelhoog is Uw liefde, tot aan de wolken reikt Uw trouw.

Psalm 57:10-11

In september 2017 zijn Gert en Marjo Jonkheer uitgezonden naar Thailand om te gaan werken met OMF (Overseas Missionary Fellowship). Gert is daar Medisch adviseur voor alle zendelingen van OMF in het gebied Thailand en landen hierom heen zoals China, en Laos. Marjo houdt zich vooral bezig met Membercare en pastorale ondersteuning van de werkers. Samen zullen zij ook huwelijkscursus-sen of andere pastorale cursussen verzorgen.

Gert heeft hiervoor 23 jaar als huisarts gewerkt op Urk. Samen met Marjo had hij al 25 jaar geleden het verlangen om in de zending te gaan. Dat liep anders, maar 4 jaar geleden zijn zij voor 3 maanden naar Thailand gegaan om voor deze periode te werken bij OMF. Dit was een goede proefperiode en vanaf toen zijn zij zich gaan voorbereiden om uitgezonden te worden. Nu de kinderen uit huis zijn is de tijd aangebroken.

Zij zullen vooreerst uitgezonden worden voor 2 jaren. Daarvan zal steeds een half jaar in Thailand zijn en een half jaar in Nederland. Echter ook in Nederland blijft Gert verantwoordelijk als medisch adviseur voor OMF.

“Mensen vragen ons wel eens of we ons echt geroepen weten door God voor dit werk in Thailand. Dan zeggen we daarop volmondig ja. Al was het voor ons een proces en niet iets van een blikseminslag. Het zal niet altijd even makkelijk zijn, maar we weten dat dit nu onze plek is, zoals ook 23 jaar Urk onze ‘werk’plek was in Gods koninkrijk.”

Gert en Marjo

Gert en Marjo hebben 4 kinderen, zij werken of studeren in Nederland, Mirjam 27 jaar, Hesther 25 jaar, Irene 22 jaar en Bram 20 jaar.

Het Thuisfront team van Gert en Marjo

Het thuisfront team van Gert en Marjo bestaat uit:
– Pim en Jacqueline Durieux
– Jelle en Anneke Stevens
Wim en Gerdine Wisse

Meer informatie kunt u vinden op de eigen website van Gert en Marjo, daarnaast ook op de website van OMF Nederland.


Hans van Baaren

Per 1 januari 2018 is Hans de nieuwe directeur van OM Europa. Het Europese continent is na China en India het drukst bevolkte werelddeel waar, in tegenstelling tot China en India, de kerk niet groeit maar juist krimpt. OM heeft in Europa ongeveer 1000 medewerkers in 35 verschillende landen. Hans is verantwoordelijk voor de gezondheid en groei van de organisatie met een focus op gemeente stichtend werk onder de minst bereikten in Europa.

Nadat Hans in 1989 tot levend geloof kwam, raakte hij al vrij snel betrokken bij het werk van OM. Met een verlangen om de blijde boodschap te delen, ging hij aan boord van de Logos II, voor training en evangelisatiewerk. Rosalyn was na het afronden van de bijbelschool in Engeland ook aangemonsterd en aan boord hebben ze elkaar ontmoet. In 1992 zijn Hans en Rosalyn getrouwd in Engeland en een jaar later vertrokken zij naar Emmeloord, waar Hans directeur werd van OM Nederland (1995 – 2000) en leiding gaf aan het Nederlandse kantoor. In het jaar 2000 verliet Hans OM, om zijn eigen consultancy business te beginnen, maar drie jaar later sprak God opnieuw tot zijn hart en is hij met hernieuwde roeping weer teruggekeerd in ‘Gods werk’. In 2006 verhuisden Hans en Rosalyn met hun kinderen naar de USA om een kantoor en basis voor OM schepen op te starten. Hans behaalde daar een BBA in bedrijfskunde en een MA in theologie. In Amerika is hij door de ‘Southern Baptist Convention’ geordineerd als Baptistenpredikant. Hans heeft ervaren dat ‘de Fontein’ als thuisgemeente altijd een geweldige zegen voor hen is geweest en de basis voor hun werk in OM. Sinds 2017 zijn ze weer woonachtig in Nederland.

Hans en Rosalyn hebben drie kinderen – Lisa 23; Anna 21 en Chris 20 jaar.

Contact

Elke 1e dinsdag van de maand wordt van 19:30 tot 20:30 uur een bidstond gehouden door het TFT voor de familie Van Baaren. U bent hierbij van harte welkom om mee te bidden.
De locatie van deze bidstond wordt steeds op het wekelijkse mededelingenblad vermeld.

Meer informatie kunt u vinden op de website van de fam. van Baaren
of u mailt hen rechtstreeks via hans.vanbaaren@gmail.com

*

Contactgegevens:*Verplichte velden

*

Contactgegevens:*Verplichte velden

*
*Verplichte velden

*

Contactgegevens:
*Verplichte velden

Na theologie gestuurd te hebben in Apeldoorn (TUA) en Amsterdam (VU) en een aantal jaar als docent klassieke talen gewerkt te hebben, is Gerrit aan de slag gegaan als Bijbelleraar. Hij geeft op diverse plekken Bijbelcursussen, Bijbelstudies en preken. Zijn passie is om het Woord eenvoudig en met diepgang uit te leggen, zodat mensen geestelijk groeien, in de hoop en verwachting dat dit bijdraagt aan geestelijke volwassenheid van individuen en het gehele lichaam van Christus (Ef. 4:13).

Studeerde theologie aan de Universiteit Utrecht (hoofdvak OT, bijvakken Hebreeuws en NT). Is in 2006 gepromoveerd op een onderzoek van de boeken Koningen. Bijbel lezen, en met anderen lezen, heeft zijn hart, of het nu op een Bijbelschool is (hij geeft les aan de Wittenberg), met studenten (werkte van 1999-2017 bij IFES), met kerkelijk werkers of met gemeenteleden (zie leesleefdeel.nl).

*

Contactgegevens:*Verplichte velden

*

Contactgegevens:*Verplichte velden