Uitgezonden zendelingen

Uitgezonden zendelingen

­Gert & Marjo Jonkheer

U, Heer, zal ik loven onder de volken, over U zingen voor alle naties. Hemelhoog is Uw liefde, tot aan de wolken reikt Uw trouw.

Psalm 57:10-11

In september 2017 zijn Gert en Marjo Jonkheer uitgezonden naar Thailand om te gaan werken met OMF (voorheen: Overseas Missionary Fellowship). Gert is daar Medisch Adviseur voor alle zendelingen van OMF in Thailand en enkele landen hieromheen. Marjo houdt zich vooral bezig met member care inclusief pastorale ondersteuning van de werkers. En ondersteunt het werk op allerlei andere manieren (zie hun website). Samen verzorgen zij ook huwelijkscursussen en andere pastorale cursussen.

Gert heeft 23 jaar als huisarts gewerkt op Urk. Samen met Marjo had hij al 25 jaar geleden het verlangen om de zending in te gaan. Dat liep anders, maar in 2013 zijn zij voor 3 maanden naar Thailand gegaan voor een zendingsreis. Dit was een bijzondere proefperiode en vanaf die tijd zijn zij zich gaan voorbereiden om uitgezonden te worden. Toen de kinderen uit huis waren, brak die tijd aan.

“Mensen vragen ons wel eens of we ons echt geroepen weten door God voor dit werk in Thailand. Dan zeggen we daarop volmondig ja. Al was het voor ons een proces en niet iets van een blikseminslag. Het zal niet altijd even makkelijk zijn, maar we weten dat dit nu onze plek is, zoals ook 23 jaar Urk onze ‘werk’plek was in Gods koninkrijk.”

Gert en Marjo

Gert en Marjo hebben 4 kinderen en 3 schoonkinderen. Zij werken of studeren anno 2020 in Nederland. Mirjam en haar Michael, Hester, Irene en haar Tobias en Bram en zijn Roos.

Het Thuisfront team van Gert en Marjo

Het thuisfront team van Gert en Marjo bestaat uit:
– Hans en Marian Jansen
– Wim en Gerdine Wisse
– Carolien Snip

Meer informatie kunt u vinden op de eigen website van Gert en Marjo, daarnaast ook op de website van OMF Nederland.


OSCAR & Loïs LOHUIS

Oscar Lohuis is twaalf jaar gemeentepredikant geweest.
Van 1995 tot 2001 was hij voorganger van de Baptistengemeente Meppel en van 2001 t/m 2006 van de Vrije Baptistengemeente De Fontein in Emmeloord. Sinds 2007 staat Oscar in een bediening van prediking en bijbelonderwijs, waarbij hij op veel plaatsen komt om de gemeente van Jezus Christus te dienen met het Woord. I.v.m. lange reistijden en de mogelijkheid om meer vanuit huis te werken is in juli 2014 de fam. Lohuis verhuisd naar Ermelo.

Onder de naam Goed Nieuws Bediening zijn Oscar en Loïs een nieuw werk begonnen waarin de nadruk ligt op verkondiging.

Oscar preekt elke zondag twee keer, verzorgt door de week twee of drie bijbelstudies, lezingen of spreekbeurten en wordt regelmatig gevraagd te spreken op conferenties.

Oscar publiceert artikelen in verschillende christelijke bladen en werkt mee aan de krant Israël Aktueel. Van zijn hand verschenen drie boeken:

• ‘Zien en leven, geestelijke vernieuwing door het evangelie‘,

• ‘Exclusieve Liefde, waarom geen seks voor het huwelijk en hoe mooi het is te wachten

• ‘Zegen door Israël‘.

Een keer per jaar reist hij met een groep door Israël om de Bijbel te onderwijzen op de plekken waar de geschiedenissen zich hebben afgespeeld en de Bijbel open te slaan op wat er nog zal gaan gebeuren in Gods geschiedenis met deze wereld. Sinds 2017 is Oscar ook betrokken bij zendingswerk in India in samenwerking met CAMA-zending en de CAMA-gemeente in deelstaat Gujarat.

Op www.goednieuws.info vindt u meer informatie, alsmede preken, artikelen, radio-uitzendingen en lezingen.

BOEKEN

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Boek-exclusieve-liefde-oscar-lohuis.jpg

Exclusieve Liefde – ds. Oscar Lohuis

De meeste christenen weten wel dat er gezegd wordt dat seks vóór het huwelijk niet goed is. Toch vragen velen zich af of de Bijbel dat nu werkelijk leert. Oscar Lohuis wil je laten zien hoe mooi het is de seksuele relatie te bewaren voor je eigen vrouw of man. Acht duidelijke redenen om te wachten tot het huwelijk worden op een rijtje gezet. God geeft ons deze leefregel voor ons eigen bestwil en voor een zo goed mogelijk functionerende samenleving. Hij wil dat huwelijken en gezinnen gelukkig zijn.

Zien en LevenGeestelijke vernieuwing door het evangelie.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is OscarLohuis-ZienenLevenVKgr.jpg

Zegen door Israël

Vanaf het midden van de negentiende eeuw keerden Joden terug naar het beloofde land en in de twintigste eeuw kwam Israël weer op de kaart van de wereld te staan. Hoe zien we dat in het licht van wat de Bijbel over Israël zegt? Speelt Israël nog een rol in Gods verlossingsplan voor deze wereld? Wat hebben de terugkeer van de Joden naar het land en het ontstaan van de staat Israël te maken met het Evangelie? Wat is een Bijbelse visie op Israël en hoe kunnen wij op een goede manier betrokken raken bij Israël, zonder in extremen te vervallen of af te dwalen van het Evangelie?
Zegen door Israël is bedoeld als een gemakkelijk leesbaar boek dat antwoord geeft op deze en andere vragen. Oscar Lohuis verbleef twee weken alleen in Jeruzalem en heeft in die korte periode het grootste deel van dit boek geschreven. Hij neemt u mee, zowel naar wat hij heeft gezien en meegemaakt tijdens zijn reizen door Israël, als naar de ontdekkingen die hij heeft gedaan in de Bijbel over Gods plan met Israël.


Hans & Rosalyn van Baaren

Hans en Rosalyn van Baaren zijn al vanaf 1989 werkzaam bij OM.  Sinds 2017, is Hans de directeur van OM Europa. Het Europese continent is na China en India het drukst bevolkte werelddeel waar, in tegenstelling tot China en India, de kerk niet groeit maar juist krimpt. OM heeft in Europa ongeveer 2000 medewerkers in 35 verschillende landen. Hans is verantwoordelijk voor de gezondheid en groei van de organisatie met een focus op gemeentestichtend werk onder de minst bereikten in Europa.

Hans en Rosalyn hebben elkaar leren kennen aan boord van de Logos II en zijn na hun huwelijk in Engeland (waar Rosalyn vandaan komt), naar Emmeloord verhuisd.  Hans was de directeur van OM in Nederland (1995 – 2000). In 2006 zijn ze met hun kinderen naar de USA verhuisd, om een kantoor en basis voor OM schepen op te starten. Vanaf 2017 zijn ze weer woonachtig in Nederland en geven leiding aan het OM werk in Europa. Hans en Rosalyn hebben drie, inmiddels volwassen, kinderen – Lisa Marie, Anna en Chris.

Contact

e-mail: hans.vanbaaren@gmail.com

  *  Contactgegevens:  * Verplichte velden

   *   Contactgegevens:   * Verplichte velden

    *    Contactgegevens:    * Verplichte velden

     *     Contactgegevens:     * Verplichte velden

      *


      * Verplichte velden

       *       Contactgegevens:
       * Verplichte velden

       Na theologie gestuurd te hebben in Apeldoorn (TUA) en Amsterdam (VU) en een aantal jaar als docent klassieke talen gewerkt te hebben, is Gerrit aan de slag gegaan als Bijbelleraar. Hij geeft op diverse plekken Bijbelcursussen, Bijbelstudies en preken. Zijn passie is om het Woord eenvoudig en met diepgang uit te leggen, zodat mensen geestelijk groeien, in de hoop en verwachting dat dit bijdraagt aan geestelijke volwassenheid van individuen en het gehele lichaam van Christus (Ef. 4:13).

       Studeerde theologie aan de Universiteit Utrecht (hoofdvak OT, bijvakken Hebreeuws en NT). Is in 2006 gepromoveerd op een onderzoek van de boeken Koningen. Bijbel lezen, en met anderen lezen, heeft zijn hart, of het nu op een Bijbelschool is (hij geeft les aan de Wittenberg), met studenten (werkte van 1999-2017 bij IFES), met kerkelijk werkers of met gemeenteleden (zie leesleefdeel.nl).