Spaarprojecten

Spaarprojecten

spaarproject Victory Foundation

Victory Foundation is een organisatie gerund door onze gemeenteleden Simon en Truida Weerstand. De organisatie heeft als doel om mensen op te leiden tot bouwvakkers en landbouwers in Oeganda.

Al werkend laten leren
Dit wordt gedaan door de mensen praktisch aan het werk te zetten en al werkend te laten leren. Hiervoor wil de organisatie onder andere een stenenproductie en een landbouwproductie opzetten. Hier leren de mensen in de toekomst:

 • stenen te produceren, deze te metselen en te stukadoren;
 • waarbij de echte toppers kunnen doorleren voor tegelzetter;
 • tevens is een groot stuk land aangeschaft waar zelf voedsel verbouwd wordt. De prijzen van voedsel zijn enorm gestegen en hongerlijdende gezinnen krijgen in ruil voor arbeid gewassen mee die verbouwd worden.

Enkele malen per jaar reist Simon naar het plaatsje Jinja in Oeganda om het werk voort te zetten. Het verschil wordt gemaakt door werkgelegenheid te creëren.

Samenwerking
Er wordt nauw samengewerkt met het kinderhuis Welcome Home Africa. De medewerkers van Welcome Home Afrika trekken regelmatig het gebied in om te zien waar hulp nodig is. Ook heeft Welcome Home 2 kerken gesticht, is er een dokterspost gerealiseerd en momenteel zijn ze bezig met het  leggen van de fundering voor een ziekenhuis.

De link tussen Welcome Home Afrika en Simon en Truida is dat zij 13 jaar geleden hun tweeling geadopteerd hebben en daarnaast al 13 jaar samen met de medewerkers van Welcome Home Afrika optrekken. Zo wordt kennis en mankracht gedeeld waarbij Welcome Home Afrika de grote drijvende kracht is met 25 jaar ervaring in Oeganda waarin de nodige kennis en kunde is opgedaan.

Met de Fontein gaan we sparen voor muziekinstrumenten, bijbels in hun eigen taal en zaaigoed en gereedschappen voor het aangekochte stuk land. Daarnaast blijft er altijd geld nodig om het kinderhuis draaiende te houden.

Meer informatie is te vinden via de website victoryfoundation.nl. Ook kun je je op de website aanmelden voor de nieuwsbrief van Victory Foundation.

Simon en Truida met hun kinderen

Zaaigoed en gereedschap

Gereedschap

Samenwerking: Voor weeshuis Welcome Home Ministries Africa sparen we muziekinstrumenten en Bijbels


SPONSORING VIA COMPASSION

DANDRI ANDIKA LOA

N.a.v. de dienst van Tiemen Westerduin van 27 april 2014, leek het ons goed om naast ons spaarproject ook een kindje te gaan sponsoren via Compassion.

We hebben gekozen voor een kindje van destijds 4 jaar omdat wij op die leeftijd ook starten met de kinderdienst.

Zijn naam is Dandri Andika Loa. Hij is geboren op vrijdag 26 juni 2009. Hij woont in het het kustgebied van Alak (Indonesië)

Onze ondersteuning voorziet Dandri van bijbelonderwijs, gezondheidscontrole, voedzame maaltijden, spelletjes en trainingen in lezen en schrijven. Het project organiseert ook bijeenkomsten en opvoedingsvoorlichting voor ouders e/o voogden.

  *  Contactgegevens:  * Verplichte velden

   *   Contactgegevens:   * Verplichte velden

    *    Contactgegevens:    * Verplichte velden

     *     Contactgegevens:     * Verplichte velden

      *


      * Verplichte velden

       *       Contactgegevens:
       * Verplichte velden

       Na theologie gestuurd te hebben in Apeldoorn (TUA) en Amsterdam (VU) en een aantal jaar als docent klassieke talen gewerkt te hebben, is Gerrit aan de slag gegaan als Bijbelleraar. Hij geeft op diverse plekken Bijbelcursussen, Bijbelstudies en preken. Zijn passie is om het Woord eenvoudig en met diepgang uit te leggen, zodat mensen geestelijk groeien, in de hoop en verwachting dat dit bijdraagt aan geestelijke volwassenheid van individuen en het gehele lichaam van Christus (Ef. 4:13).

       Studeerde theologie aan de Universiteit Utrecht (hoofdvak OT, bijvakken Hebreeuws en NT). Is in 2006 gepromoveerd op een onderzoek van de boeken Koningen. Bijbel lezen, en met anderen lezen, heeft zijn hart, of het nu op een Bijbelschool is (hij geeft les aan de Wittenberg), met studenten (werkte van 1999-2017 bij IFES), met kerkelijk werkers of met gemeenteleden (zie leesleefdeel.nl).