Crèche

Crèche


Over de crèche

Voor baby’s en peuters is er op zondagochtend tijdens de hele dienst opvang aanwezig.
De ouders krijgen een nummer mee en mocht een kind de ouder nodig hebben, dan verschijnt het nummer op de beamer in de kerkzaal. Op deze manier kunt u als ouder rustig naar de samenkomst en bent u toch bereikbaar.

De jongste groep (0 – 1 ½ jaar)

De crècheruimte bevindt zich op de begane grond. U loopt de grote zaal in en u komt via de achterste deuren, in de hal terecht, waar de crèche zich bevindt. De ruimte is dus makkelijk bereikbaar met de kinderwagen.
Twee volwassenen of 1 volwassene en 1 jongere zorgen voor de opvang van de allerkleinsten.

Op een ochtend worden er zo tussen de 4 à 10 kinderen gebracht. Bij binnenkomst wordt er met de ouder(s) overlegd of er bijzonderheden zijn, gedacht wordt aan eventuele (fles)voeding, verschoning en slaapje.. De oudere kinderen krijgen halverwege de dienst hun, zelf meegebrachte, drinken en koekje.

Groep 1½ – 3 jaar

Deze groep zit boven aan de trap. We spelen lekker (met poppenwagen, garage, treintafel, keukentje, glijbaantje en we hebben een echte tunnelrups), de leiding leest boekjes voor, de kinderen kleuren een mooie plaat of maken een puzzel. Tussendoor eten de kids een koekje en drinken ze hun eigen beker leeg. Kortom: de kinderen zijn lekker actief bezig.

Er is één volwassen leider/leidster en één tiener helpt mee.

Groep 3 – 4 jaar

Deze groep zit ook op de begane grond. We draaien met deze groep al een eigen programma(‘tje). De kinderen spelen, kleuren, puzzelen enz. Maar daarnaast gaan we halverwege de ochtend ook in de kring om met alle peuters liedjes te zingen, te bidden, naar een verhaal te luisteren en te drinken met een koekje daarbij.

Hierna gaan we een bijpassend werkje maken zodat de kinderen ook wat over het verhaal mee kunnen nemen naar huis en de ouders hier makkelijker over door kunnen praten/vragen. Dit geldt dan voor de kinderen die daar zin in hebben. Als ze al weer liever gaan spelen kan dit ook.

De leiding bestaat uit 2 volwassenen en één of e.v.t. twee hulpleiding die meestal bestaat uit jeugd.

Het drinken en het koekje hoeft niet meegenomen worden van thuis. Dit krijgen ze op de crèche. Mocht het kind duidelijke voorkeuren hebben, dan is het handig dat de ouders dit wel zelf meenemen.

Aanmelden

Wilt u uw kind (binnenkort) aanmelden bij de crèche, vul dan het aanmeldingsformulier in.

Contact

De coördinator van alle crèchegroepen is Anja van Mastrigt.
E. creche​@vbg-emmeloord.nl

Vakanties

Er is het hele jaar door crèche voor de kinderen van 0 t/m 3 jaar.

  *  Contactgegevens:  * Verplichte velden

   *   Contactgegevens:   * Verplichte velden

    *    Contactgegevens:    * Verplichte velden

     *     Contactgegevens:     * Verplichte velden

      *


      * Verplichte velden

       *       Contactgegevens:
       * Verplichte velden

       Na theologie gestuurd te hebben in Apeldoorn (TUA) en Amsterdam (VU) en een aantal jaar als docent klassieke talen gewerkt te hebben, is Gerrit aan de slag gegaan als Bijbelleraar. Hij geeft op diverse plekken Bijbelcursussen, Bijbelstudies en preken. Zijn passie is om het Woord eenvoudig en met diepgang uit te leggen, zodat mensen geestelijk groeien, in de hoop en verwachting dat dit bijdraagt aan geestelijke volwassenheid van individuen en het gehele lichaam van Christus (Ef. 4:13).

       Studeerde theologie aan de Universiteit Utrecht (hoofdvak OT, bijvakken Hebreeuws en NT). Is in 2006 gepromoveerd op een onderzoek van de boeken Koningen. Bijbel lezen, en met anderen lezen, heeft zijn hart, of het nu op een Bijbelschool is (hij geeft les aan de Wittenberg), met studenten (werkte van 1999-2017 bij IFES), met kerkelijk werkers of met gemeenteleden (zie leesleefdeel.nl).