Huwelijksvoorbereiding

Huwelijksvoorbereiding

Het is vreemd dat we ons van jongs af aan allerlei vaardigheden aanleren en er veel tijd en energie op gaat aan beroepsopleidingen om in onze levensbehoeften te kunnen voorzien.

Maar bij het huwelijk vinden we, op grond van wederzijdse liefde, het vaak niet nodig om ons voor te bereiden op een duurzame intieme relatie. Toch is het zich aan elkaar verbinden een groot besluit dat grote consequenties en verantwoordelijkheden met zich meebrengt.

Als gemeente weten we ons medeverantwoordelijk voor mensen die met elkaar in het huwelijk willen treden. Het is één van de belangrijkste beslissingen die we in ons leven nemen waarbij we grote beloften doen aan elkaar als man en vrouw, voor het aangezicht van God en in het midden van de gemeente.

We zijn ons ervan bewust dat deze huwelijksvoorbereiding geen garantie biedt voor een gelukkig huwelijk. Wel willen we in deze voorbereiding een aantal belangrijke handvatten meegeven, om ook bij relationele problemen en/of tegenspoed, een liefdevolle relatie te onderhouden met de man of vrouw waar je je leven mee wilt delen.

Contact

Contactpersonen: Hein Jan en Lydia Bakker
Email: huwelijksvoorbereiding@vbg-emmeloord.nl

  *  Contactgegevens:  * Verplichte velden

   *   Contactgegevens:   * Verplichte velden

    *    Contactgegevens:    * Verplichte velden

     *     Contactgegevens:     * Verplichte velden

      *


      * Verplichte velden

       *       Contactgegevens:
       * Verplichte velden

       Na theologie gestuurd te hebben in Apeldoorn (TUA) en Amsterdam (VU) en een aantal jaar als docent klassieke talen gewerkt te hebben, is Gerrit aan de slag gegaan als Bijbelleraar. Hij geeft op diverse plekken Bijbelcursussen, Bijbelstudies en preken. Zijn passie is om het Woord eenvoudig en met diepgang uit te leggen, zodat mensen geestelijk groeien, in de hoop en verwachting dat dit bijdraagt aan geestelijke volwassenheid van individuen en het gehele lichaam van Christus (Ef. 4:13).

       Studeerde theologie aan de Universiteit Utrecht (hoofdvak OT, bijvakken Hebreeuws en NT). Is in 2006 gepromoveerd op een onderzoek van de boeken Koningen. Bijbel lezen, en met anderen lezen, heeft zijn hart, of het nu op een Bijbelschool is (hij geeft les aan de Wittenberg), met studenten (werkte van 1999-2017 bij IFES), met kerkelijk werkers of met gemeenteleden (zie leesleefdeel.nl).