Kinderdienst

Kinderdienst

De kinderdienst

Er is kinderdienst voor de groepen 1 t/m 8 (basisschoolleeftijd).

Wat doen we en waarom?

Vanwege de verschillen in leeftijd zal per groep verschillen wat er tijdens de kinderdienst gebeurt. Er wordt in ieder geval geopend met gebed, we zingen, de kinderen mogen vaak vertellen, er wordt een bijbelverhaal verteld en vaak wordt er geknutseld of een spel gespeeld.

De kinderen krijgen limonade en vaak wat lekkers erbij. Tijdens het knutselen is er wat meer tijd om wat persoonlijke aandacht te kunnen geven en eens even een praatje te houden met de kinderen.

Ons doel is: dat ze onze Heer leren kennen en aannemen en dat ze dit ook weer verder kunnen vertellen aan anderen.

We vertellen ze de verhalen uit de bijbel en tegelijk laten we ze zien wat die verhalen van lang geleden kunnen betekenen voor hun eigen leven, hier en nu. We willen Jezus’ liefde uitstralen naar de kinderen, we willen ze leren kennen en zo een veilig plekje voor ze hebben.

Onze Visie: Het kinderwerk is een veilige plek voor kinderen waar zij rondom de Bijbel samenkomen en zich ontwikkelen tot volgelingen van Jezus Christus.

Lesmethode

Sinds september werken we met een nieuwe lesmethode in het kinderwerk, Bijbel Basics. Dit is een kinderdienstmethode van het Nederlands Bijbelgenootschap. Alle groepen werken over hetzelfde thema, ieder op eigen niveau. Mocht u meer willen weten, dan kunt u mee kijken op de site: www.debijbel.nl/bijbelbasics.

Lokalen

Vanaf 9:15u zijn de kinderen van harte welkom in hun lokaal. De groepen 1 t/m 4 zitten boven, in de Fontein. Als u de trap op bent gelopen is de volgorde als volgt:

 • Groep 4 zit in het eerste lokaal
 • Groep 3 in het tweede lokaal
 • Groep 2 in het derde lokaal
 • Groep 1 in het vierde lokaal

In de Fontein is er geen ruimte genoeg om alle groepen een eigen lokaal te bieden. Daarom mogen de groepen 5 t/m 8 naar de overkant, naar de Wilg. Daar zijn 4 lokalen gehuurd voor deze groepen.

Het kinderdienstprogramma duurt tot 11 uur. Vanaf 11 uur kunnen de ouders de jongste kinderen ophalen. Mocht de dienst eerder zijn afgelopen, dan verzoeken wij de ouders nog even te wachten tot die tijd.

Af en toe lukt het niet om het rooster voor de leiding rond te krijgen. Dan zullen de kinderen in de dienst zitten. Dit wordt, indien mogelijk, gecommuniceerd via het mededelingenblad.

Bijzondere diensten & Kinderdienst

Bij een doopdienst zitten groep 5, 6, 7 en 8 in de dienst en groep 1, 2, 3 en 4 hebben de hele tijd kinderdienst.
Bij een jeugddienst zitten de groepen 5, 6, 7 en 8 ook in de dienst.
Tijdens een Kerk-School-Gezinsdienst is er geen kinderdienst, dit geldt voor alle groepen.
Met de feestdagen Pasen, Hemelvaart, Pinksteren, Kerst en tijdens de kerstvakantie is er geen kinderdienst voor de groepen 1 t/m 8.
Ook in de zomervakantie is er, om het team een welverdiende zomerstop te gunnen, geen kinderdienst voor de groepen 1 t/m 8.

Voor ouders van Kinderen van Groep 1 & 2:

De ouders van de kleuters worden allen vriendelijk verzocht zélf hun kind naar boven te brengen en zélf hun kind weer op te halen.
Wilt u uw kind a.u.b. niet laten brengen door grotere broer of zus.
Het is prettig als er contact kan zijn met u als ouders. De leiding voelt zich erg verantwoordelijk en weet niet waar de kinderen blijven als ze het lokaal uit zijn.
Graag uw medewerking en begrip.

Spaarproject

Als gemeente willen we de kinderen ook wat meegeven over onze visie, door ze bewust te maken over de armsten in de wereld. Dat doen we door hun meegebrachte collectegeld te besteden aan onze spaarprojecten.

Aanmelden kinderdienst

Wilt u uw kind (binnenkort) aanmelden bij de kinderdienst, maak dan gebruik van het aanmeldingsformulier.

Teamleiding

De taakgroepleidster van alle groepen is Karin Wijnia, e. taakgroepleider-kinderwerk​@vbg-emmeloord.nl

  *

  Contactgegevens:  *Verplichte velden

   *

   Contactgegevens:   *Verplichte velden

    *

    Contactgegevens:    *Verplichte velden

     *

     Contactgegevens:     *Verplichte velden

      *
      *Verplichte velden

       *

       Contactgegevens:
       *Verplichte velden

       Na theologie gestuurd te hebben in Apeldoorn (TUA) en Amsterdam (VU) en een aantal jaar als docent klassieke talen gewerkt te hebben, is Gerrit aan de slag gegaan als Bijbelleraar. Hij geeft op diverse plekken Bijbelcursussen, Bijbelstudies en preken. Zijn passie is om het Woord eenvoudig en met diepgang uit te leggen, zodat mensen geestelijk groeien, in de hoop en verwachting dat dit bijdraagt aan geestelijke volwassenheid van individuen en het gehele lichaam van Christus (Ef. 4:13).

       Studeerde theologie aan de Universiteit Utrecht (hoofdvak OT, bijvakken Hebreeuws en NT). Is in 2006 gepromoveerd op een onderzoek van de boeken Koningen. Bijbel lezen, en met anderen lezen, heeft zijn hart, of het nu op een Bijbelschool is (hij geeft les aan de Wittenberg), met studenten (werkte van 1999-2017 bij IFES), met kerkelijk werkers of met gemeenteleden (zie leesleefdeel.nl).