Wie zijn wij

Wie zijn wij

Hoe het begon…

In december 1987 is de Vrije Baptistengemeente Emmeloord opgericht en is begonnen met samenkomsten in buurthuis de Brulboei in de wijk ‘de Zuidert’ in Emmeloord. Door de groei van de gemeente werd er in 1992 verhuisd naar de Aula van de Wilg (Emelwerda College) aan de Peppellaan en in 1994 naar de aula van de Es (Emelwerda College) aan de Espelerlaan. Wegens sloop van de Es werd in 2004 verhuisd naar de aula aan de Smeden (Emelwerda College). Ook deze aula werd gesloopt en daarom werd tijdelijk uitgeweken naar de Nieuw Jeruzalem Kerk. In 2004 is de eerste dienst (kerstnachtdienst) in het eigen gebouw aan de Wilgenlaan. Hier komen we nog steeds iedere zondag samen.

Samen, levende bouwstenen

Hoewel wij dankbaar zijn dat er steeds weer een passend onderkomen is wordt de kerk voor alles gevormd door mensen die elkaar willen ontmoeten, die er voor elkaar willen zijn, en samen God willen ontmoeten en ook hun geloof willen uitdragen in de praktijk van hun dagelijks leven.

Aandacht voor jouw vragen

We zijn een gemeente waar ruimte is voor mensen die op zoek zijn naar antwoorden op levensvragen. Is het geloof voor jou nog een doolhof van vraagtekens, zou je wel eens naar een kerk willen gaan, heb je behoefte aan een goed gesprek; je bent van harte welkom!

Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling

We zijn een gemeente waar iedereen de ruimte krijgt om talenten in te zetten en om op deze manier God en zijn naasten te dienen. Op deze wijze helpen wij elkaar in het geloof te groeien. Activiteiten zijn bij ons geen “doel op zich”, maar bedoeld om de onderlinge band te versterken en samen het grote gebod dat God ons gegeven heeft, in praktijk te brengen.

Het grote gebod…

U zult de Heere, uw God, liefhebben met heel uw hart, met heel uw ziel en met heel uw verstand. Dit is het eerste en het grote gebod. En het tweede, hieraan gelijk, is: U zult uw naaste liefhebben als uzelf.

Mattheüs 22:37-39

  *  Contactgegevens:  * Verplichte velden

   *   Contactgegevens:   * Verplichte velden

    *    Contactgegevens:    * Verplichte velden

     *     Contactgegevens:     * Verplichte velden

      *


      * Verplichte velden

       *       Contactgegevens:
       * Verplichte velden

       Na theologie gestuurd te hebben in Apeldoorn (TUA) en Amsterdam (VU) en een aantal jaar als docent klassieke talen gewerkt te hebben, is Gerrit aan de slag gegaan als Bijbelleraar. Hij geeft op diverse plekken Bijbelcursussen, Bijbelstudies en preken. Zijn passie is om het Woord eenvoudig en met diepgang uit te leggen, zodat mensen geestelijk groeien, in de hoop en verwachting dat dit bijdraagt aan geestelijke volwassenheid van individuen en het gehele lichaam van Christus (Ef. 4:13).

       Studeerde theologie aan de Universiteit Utrecht (hoofdvak OT, bijvakken Hebreeuws en NT). Is in 2006 gepromoveerd op een onderzoek van de boeken Koningen. Bijbel lezen, en met anderen lezen, heeft zijn hart, of het nu op een Bijbelschool is (hij geeft les aan de Wittenberg), met studenten (werkte van 1999-2017 bij IFES), met kerkelijk werkers of met gemeenteleden (zie leesleefdeel.nl).