Financiën

Financiën

Taakgroep Financiën

 • Financieel team – Albert Wubs – (aanspreekpunt)
 • Penningmeester – Johan de Boer
  (penningmeester​@vbg-emmeloord.nl, t. 0527-621086)
 • Kascontrole commissie – Nico Peursum (voorzitter)
 • Collectanten – Cees Bakker (roostermaker)

Declaraties

Voor declaraties kunt u het declaratieformulier downloaden en invullen.

Vrijwillige bijdragen

Wilt u een vrijwillige bijdrage aan de Vrije Baptistengemeente ‘de Fontein’ overmaken, dan kan dit op:

Bankrekeningnummer (IBAN): NL57 RABO 0346 5462 73
t.n.v. Vrije Baptistengemeente te Emmeloord

Gelieve bij de omschrijving ook het doel van uw gift te vermelden, zoals bijvoorbeeld:

 • Diaconie
 • Zending
 • Een bepaalde actie
 • Doel van een tweede collecte op zondag
 • Gemeente algemeen

We danken u hartelijk voor èlke bijdrage die u geeft!

Aftrekbaarheid van Giften

VBG de Fontein heeft de ANBI status.
Dat wil zeggen dat vrijwillige bijdragen -boven een bepaalde drempel- aftrekbaar zijn voor de inkomstenbelasting. Op de site van de belastingdienst vindt u daar meer informatie over.

Lijfrenten

Dit kan met een formulier ‘Overeenkomst periodieke gift in geld‘, door beide partijen ondertekend, dat hier gedownload kan worden. Vult u beide formulieren voor zover mogelijk in en stuur deze op naar de penningmeester (penningmeester​@vbg-emmeloord.nl). Hij vult dan de gegevens van ‘de Fontein’ in en daarna ontvangt u uw formulier weer retour.

ANBI

Om u te kunnen voorzien van een zo compleet mogelijk beeld kunt u op deze pagina alles over onze ANBI lezen.

GIVT

Scan de QR code of klik hier om direct te geven

Contant geld bij je hebben is sinds de intrede van de pinpas, (NFC)chip en smartphone niet meer een vanzelfsprekendheid. Daarom kunt u bij ons tijdens de collecte ook met de GIVT app een bijdrage doen. Kijk op deze pagina voor meer informatie.

Scipio-App voor leden en vaste gasten

Er is een Scipio-app van onze gemeente waar o.a. een actuele ledenlijst en een agenda in opgenomen is, maar waarmee u ook uw gift kan geven. Deze app scheelt veel in de kosten in het gebruik voor het geven van uw giften.

Heeft u nog geen mail ontvangen en wilt u als lid/vaste gast ook de Scipio-app op uw telefoon? Neem dan contact op met Albert Wubs.

U ontvangt dan een e-mail op het e-mailadres dat van u bekend is in de ledenadministratie van de VBG de Fontein. Alles wat u moet weten staat in de mail om de app te installeren. Lees deze even goed door. Heeft u toch hulp nodig of komt u er niet uit, neem dan contact op met Albert Wubs.
Mailadres scipio-app@vbg-emmeloord.nl. In de app kunt u zelf uw privacy beheren en instellen.

Scipio-app

Scipio-App voor leden en vaste gasten Er is een Scipio-app van onze gemeente waar o.a. een actuele ledenlijst, groepen, een agenda, het mededelingenblad en meer in opgenomen zijn, maar waarmee u ook uw gift kan geven. Deze app scheelt veel in de kosten in het gebruik voor het geven van uw giften. In de app kunt u zelf uw privacy beheren en instellen. Heeft u nog geen mail ontvangen en wilt u als lid/vaste gast ook de Scipio-app op uw…

  *

  Contactgegevens:  *Verplichte velden

   *

   Contactgegevens:   *Verplichte velden

    *

    Contactgegevens:    *Verplichte velden

     *

     Contactgegevens:     *Verplichte velden

      *
      *Verplichte velden

       *

       Contactgegevens:
       *Verplichte velden

       Na theologie gestuurd te hebben in Apeldoorn (TUA) en Amsterdam (VU) en een aantal jaar als docent klassieke talen gewerkt te hebben, is Gerrit aan de slag gegaan als Bijbelleraar. Hij geeft op diverse plekken Bijbelcursussen, Bijbelstudies en preken. Zijn passie is om het Woord eenvoudig en met diepgang uit te leggen, zodat mensen geestelijk groeien, in de hoop en verwachting dat dit bijdraagt aan geestelijke volwassenheid van individuen en het gehele lichaam van Christus (Ef. 4:13).

       Studeerde theologie aan de Universiteit Utrecht (hoofdvak OT, bijvakken Hebreeuws en NT). Is in 2006 gepromoveerd op een onderzoek van de boeken Koningen. Bijbel lezen, en met anderen lezen, heeft zijn hart, of het nu op een Bijbelschool is (hij geeft les aan de Wittenberg), met studenten (werkte van 1999-2017 bij IFES), met kerkelijk werkers of met gemeenteleden (zie leesleefdeel.nl).