Zuid Zoekt

Zuid Zoekt

… is een missionair initiatief, in 2015 gestart vanuit de VBG de Fontein.
Ze wil er, vanuit een christelijke basis, zijn tot opbloei van de wijk de Zuidert en haar bewoners.

Samen

In de wijk wordt volop geklust en hulp aangeboden bij mensen in de wijk die wel wat extra steun kunnen gebruiken. Er wordt hierbij samengewerkt met st. Present en het buurtwerk van Carrefour.

Buurtviering

Elke maand komen we samen in het buurthuis ‘De Zuidert’ om elkaar te ontmoeten met een bakje koffie, te praten over het leven en God èn om samen te eten. Er is ook een thema voor jong en oud en is het beste te vergelijken met een “Kliederkerk” . Vanaf 10:30 uur is er koffie en om 11:00 begint het thema.

Vrouwen- en mannenavonden

Ongeveer 4x per jaar zijn er aparte mannen- en vrouwenavonden. Vanuit een stuk ontspanning en gezelligheid wordt er met elkaar gesproken over het leven, opvoeding en alles wat verder ter sprake komt. Bij de vrouwenavonden wordt geregeld ook creatief gewerkt en bij de mannen doet een kampvuur en een lekkere hap het altijd goed.

Buurtbrunches

Met Kerst en Pasen is er de brunch in het buurthuis voor buurtbewoners van de Zuidert en wordt er samen de betekenis van de feestdagen gevierd.

Sportweek

Elke 1ste vakantie week van de zomervakantie is er de sportweek in de Zuidert. I.s.m. YFC (jongerencentrum Heelal) wordt er bij en in het buurthuis een week voor kinderen aangeboden vol met spel, sport en knutsels. Daarnaast wordt de liefde van Jezus ook uitgedragen door het behandelen van een thema’s of een verhaal uit het Evangelie.

Ontdekkend Bijbel lezen

Wat staat er nu precies in de Bijbel? Binnen ZuidZoekt zijn er kleine groepjes die met regelmaat elkaar ontmoeten. Bij Ontdekkend Bijbellezen willen we zo simpel mogelijk de Bijbel lezen. Enige voorkennis is niet nodig en we maken gebruik van de “Bijbel in gewone taal”. Op een avond lezen we samen een stuk en stellen onszelf de vragen:

Wat zegt deze tekst over mensen? Wat zegt deze tekst over God? Wat zegt deze tekst over geloof?

Check voor activiteiten ook onze Facebook groep Zuid Zoekt,
of kijk op de website: www.zuidzoekt.nl

Alpha-cursus

Voor degene die vragen heeft over God, geloven, de zin van het leven en voor degene die gewoon meer wil weten over wat het christelijk geloof inhoudt, bieden we de Alpha-cursus. Nieuwe dingen leren, anderen ontmoeten en gezellig samen eten (start w.s. weer in november 2023).

Contact

Emiel & Tirsa Bolks

Emiel & Tirsa Bolks

Wil je meer weten over de achtergrond van Zuid Zoekt of heb je zelf (of als kring) interesse om op jullie manier goed nieuws te zijn in jouw omgeving of voor een bepaalde doelgroep? Neem gerust met ons contact op of kijk eens op de sites:
www.3dtraject.nl en www.nederlandzoekt.nl

Emiel & Tirsa Bolks
Pampuspad 10, Emmeloord
Tel. 06-53733358
Email: zuidzoekt@vbg-emmeloord.nl

  *  Contactgegevens:  * Verplichte velden

   *   Contactgegevens:   * Verplichte velden

    *    Contactgegevens:    * Verplichte velden

     *     Contactgegevens:     * Verplichte velden

      *


      * Verplichte velden

       *       Contactgegevens:
       * Verplichte velden

       Na theologie gestuurd te hebben in Apeldoorn (TUA) en Amsterdam (VU) en een aantal jaar als docent klassieke talen gewerkt te hebben, is Gerrit aan de slag gegaan als Bijbelleraar. Hij geeft op diverse plekken Bijbelcursussen, Bijbelstudies en preken. Zijn passie is om het Woord eenvoudig en met diepgang uit te leggen, zodat mensen geestelijk groeien, in de hoop en verwachting dat dit bijdraagt aan geestelijke volwassenheid van individuen en het gehele lichaam van Christus (Ef. 4:13).

       Studeerde theologie aan de Universiteit Utrecht (hoofdvak OT, bijvakken Hebreeuws en NT). Is in 2006 gepromoveerd op een onderzoek van de boeken Koningen. Bijbel lezen, en met anderen lezen, heeft zijn hart, of het nu op een Bijbelschool is (hij geeft les aan de Wittenberg), met studenten (werkte van 1999-2017 bij IFES), met kerkelijk werkers of met gemeenteleden (zie leesleefdeel.nl).