Op een afstand of dichtbij?

Op een afstand of dichtbij?

Schriftgedeelte

Sta je vanaf een afstand naar Jezus te kijken, of ben je dichtbij? Zoals een Petrus die als enige Jezus volgte na Zijn arrestatie, maar hem daarna verloochende? En diezelfde Petrus die uit de boot durfde te stappen naar Jezus en vervolgens wegzonk in de golven. Hoe kijken wij naar hem als persoon? Als iemand die faalt? Òf als de persoon die óók specifiek door Jezus geroepen was en mòcht falen tijdens het stappen zetten?
De preek is n.a.v. Mattheüs 26:31-35 en vers 69-75

Een reactie

 1. Arenda Russchen

  Op een afstand of dichtbij?
  Vanmorgen bij het luisteren naar de verkondiging dacht ik aan de woorden die God spreekt in Jeremia 23.
  ‘Ben Ik een God van nabij, spreekt de HEERE, en niet een God van verre? Zou iemand zich op verborgen plaatsen kunnen verbergen en zou Ík hem niet zien? spreekt de HEERE. Vervul Ik niet de hemel en de aarde? spreekt de HEERE.’
  ‭‭Jeremia‬ ‭23:23-24‬ ‭HSV‬‬
  God is overal! Soms op een afstand en ook zo heerlijk dichtbij. Laten we blijven zien op Jezus, door Hem kunnen we zonder schroom bij onze Vader in de hemel komen.
  Hoe kijken wij naar onszelf? Als iemand die faalt? Òf als iemand die óók specifiek door Jezus geroepen is en mag falen tijdens het stappen zetten? Tegen de kinderen op mijn werk zeg ik vaak “van proberen kun je leren”
  Met Jezus mogen we vallen en weer opstaan, door Hem zijn we meer dan overwinnaars!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  *  Contactgegevens:  * Verplichte velden

   *   Contactgegevens:   * Verplichte velden

    *    Contactgegevens:    * Verplichte velden

     *     Contactgegevens:     * Verplichte velden

      *


      * Verplichte velden

       *       Contactgegevens:
       * Verplichte velden

       Na theologie gestuurd te hebben in Apeldoorn (TUA) en Amsterdam (VU) en een aantal jaar als docent klassieke talen gewerkt te hebben, is Gerrit aan de slag gegaan als Bijbelleraar. Hij geeft op diverse plekken Bijbelcursussen, Bijbelstudies en preken. Zijn passie is om het Woord eenvoudig en met diepgang uit te leggen, zodat mensen geestelijk groeien, in de hoop en verwachting dat dit bijdraagt aan geestelijke volwassenheid van individuen en het gehele lichaam van Christus (Ef. 4:13).

       Studeerde theologie aan de Universiteit Utrecht (hoofdvak OT, bijvakken Hebreeuws en NT). Is in 2006 gepromoveerd op een onderzoek van de boeken Koningen. Bijbel lezen, en met anderen lezen, heeft zijn hart, of het nu op een Bijbelschool is (hij geeft les aan de Wittenberg), met studenten (werkte van 1999-2017 bij IFES), met kerkelijk werkers of met gemeenteleden (zie leesleefdeel.nl).