Preken door Bert Boer

Preken door Bert Boer

Bekering – Waar ga jij heen?

Schriftgedeelte Bert Boer spreekt in deel 8 van de serie “Uw koninkrijk kome” over het onderwerp “Bekering – Waar ga jij heen?” n.a.v. Mattheüs 3:1-12. Wanneer een mens sterft waar ga je dan eigenlijk heen? Het leven kan binnen een fractie van een seconde zomaar voorbij zijn. Denk bijv aan een motor ongeluk waarbij iemand plotseling overlijd. Wij mensen hebben een keuze het is zwart of wit. Een gelovige gaat naar de hemel zeggen we al gauw en een ongelovige…

Jezus regeert? Of Jezus regeert!!

Schriftgedeelte Bert Boer spreekt in deel 7 van het thema “Uw koninkrijk kome” over het onderwerp “Jezus regeert? Of Jezus regeert!!” n.a.v. Mattheüs 1:1-17.

God leidt – Spreekt – Strijd

Schriftgedeelte Bert Boer sprak in deze dienst over hoe God leidt, hoe Hij spreekt en hoe Hij strijd. Er werd gelezen uit Exodus 13:17-22, 14:1-4, 10-14 Gods leiding in je leven. Gods volk Israël heeft een moeilijke en vreselijke tijd gehad. Ze waren namelijk slaven in Egypte. En werden als slaaf misbruikt en uitgebuit. Echter God hoorde hun hulpgeroep en heeft Zijn volk bevrijd. Ook jij en ik zijn bevrijd. Zonder Jezus leefde je net als de Israëlieten. Je leefde…

Koninkrijk en doop

Uw koninkrijk kome (5) – Schriftgedeelte Tijdens deze dienst sprak Bert Boer over het onderwerp “Koninkrijk en doop”, de 5e preek over het thema “Uw koninkrijk kome”. Hij las o.a. uit Mattheüs 28:16-20 & 1 Petrus 3:13-22.

Zending in de moderne tijd

Uw koninkrijk kome (1) – Schriftlezing Bert Boer spreekt op deze Zendingszondag over het schriftgedeelte Handelingen 1:1-9 als introductie van deze prekenserie.

*

Contactgegevens:*Verplichte velden

*

Contactgegevens:*Verplichte velden

*
*Verplichte velden

*

Contactgegevens:
*Verplichte velden

Na theologie gestuurd te hebben in Apeldoorn (TUA) en Amsterdam (VU) en een aantal jaar als docent klassieke talen gewerkt te hebben, is Gerrit aan de slag gegaan als Bijbelleraar. Hij geeft op diverse plekken Bijbelcursussen, Bijbelstudies en preken. Zijn passie is om het Woord eenvoudig en met diepgang uit te leggen, zodat mensen geestelijk groeien, in de hoop en verwachting dat dit bijdraagt aan geestelijke volwassenheid van individuen en het gehele lichaam van Christus (Ef. 4:13).

Studeerde theologie aan de Universiteit Utrecht (hoofdvak OT, bijvakken Hebreeuws en NT). Is in 2006 gepromoveerd op een onderzoek van de boeken Koningen. Bijbel lezen, en met anderen lezen, heeft zijn hart, of het nu op een Bijbelschool is (hij geeft les aan de Wittenberg), met studenten (werkte van 1999-2017 bij IFES), met kerkelijk werkers of met gemeenteleden (zie leesleefdeel.nl).

*

Contactgegevens:*Verplichte velden

*

Contactgegevens:*Verplichte velden