Preken over Pentateuch

Preken over Pentateuch

Tijd om te oogsten

Bert Boer spreekt in deze dagen van Pinksteren over het onderwerp “Tijd om te oogsten” n.a.v. Deuteronomium 16:1-4; Leviticus 23:9-11,15-17,21,22 en Handelingen 2:1-4

Ga je mee op reis?

Schriftgedeelte Bert Boer spreekt over het onderwerp “Ga je mee op reis?” n.a.v. Genesis 12:1-9

God is op zoek naar Kalebs

Kaleb was één van de twee verspieders van het beloofde land, die niet bang was om het land binnen te gaan. De andere verspieders zagen het helemaal niet zitten, ondanks Gods beloften. God zoekt mensen die hem vertrouwen.

God leidt – Spreekt – Strijd

Schriftgedeelte Bert Boer sprak in deze dienst over hoe God leidt, hoe Hij spreekt en hoe Hij strijd. Er werd gelezen uit Exodus 13:17-22, 14:1-4, 10-14 Gods leiding in je leven. Gods volk Israël heeft een moeilijke en vreselijke tijd gehad. Ze waren namelijk slaven in Egypte. En werden als slaaf misbruikt en uitgebuit. Echter God hoorde hun hulpgeroep en heeft Zijn volk bevrijd. Ook jij en ik zijn bevrijd. Zonder Jezus leefde je net als de Israëlieten. Je leefde…

  *

  Contactgegevens:  *Verplichte velden

   *

   Contactgegevens:   *Verplichte velden

    *

    Contactgegevens:    *Verplichte velden

     *

     Contactgegevens:     *Verplichte velden

      *
      *Verplichte velden

       *

       Contactgegevens:
       *Verplichte velden

       Na theologie gestuurd te hebben in Apeldoorn (TUA) en Amsterdam (VU) en een aantal jaar als docent klassieke talen gewerkt te hebben, is Gerrit aan de slag gegaan als Bijbelleraar. Hij geeft op diverse plekken Bijbelcursussen, Bijbelstudies en preken. Zijn passie is om het Woord eenvoudig en met diepgang uit te leggen, zodat mensen geestelijk groeien, in de hoop en verwachting dat dit bijdraagt aan geestelijke volwassenheid van individuen en het gehele lichaam van Christus (Ef. 4:13).

       Studeerde theologie aan de Universiteit Utrecht (hoofdvak OT, bijvakken Hebreeuws en NT). Is in 2006 gepromoveerd op een onderzoek van de boeken Koningen. Bijbel lezen, en met anderen lezen, heeft zijn hart, of het nu op een Bijbelschool is (hij geeft les aan de Wittenberg), met studenten (werkte van 1999-2017 bij IFES), met kerkelijk werkers of met gemeenteleden (zie leesleefdeel.nl).