Vacature Jongerenwerker Fontein

Vacature Jongerenwerker Fontein

Wij eren God door toegewijde discipelen van de Heer Jezus Christus te zijn en te maken.”

Dat is de visie van Vrije Baptistengemeente De Fontein in Emmeloord, een kerk met op dit moment ca. 500 leden en vaste gasten. Met nog eens 150 jongeren en 150 kinderen is de Fontein een jonge en bruisende gemeente. ‘Alle hens aan dek’ om deze prachtige jongeren, samen met 20 vrijwillige jeugdwerkers, te ondersteunen en met ze op te trekken. We willen niet alleen inspirerende avonden en toffe activiteiten organiseren. In afhankelijkheid van God willen we jongeren uitdagen, toerusten en ondersteunen om een discipel van Jezus te worden en te zijn.

De Fontein in Emmeloord zoekt daarom…

Een missionaire jeugdwerker m/v voor 3 dagen per week
Iemand die… (Je doet)
Missionair netwerkt. Denk hierbij aan contact onderhouden met andere organisaties, outreach mogelijkheden inventariseren en een passie hebben om het evangelie naar buiten te brengen.
Jeugdleiders coacht en hen op hun beurt helpt de jongeren te coachen. Je bent in staat jeugdleiders te motiveren en bij hen het beste naar boven te halen.
Inspirerend spreekt. Je legt verbinding tussen de diverse generaties en draagt bij aan de integratie van jongeren in de gemeente. Je hebt echt een boodschap voor jongeren, ouders, jeugdleiders, rolmodellen waarbij je maatschappelijke thema’s vanuit de Bijbel belicht. Discipelschap gaat verder dan geloven, maar draait om de praktijk. Daarom is ons onderwijs gericht op toepassing waarbij jong en oud meegenomen wordt.
Beleidsmatig werkt. Samen met de Taakgroepleider Jeugd ontwikkel je visie en beleid en werkt deze uit in jaarplannen. Het samenstellen van een geloofsopbouwend programma en een leerlijn voor jongeren in de leeftijd van 12 tot 20 jaar is een van je opdrachten. Je werkt daarbij nauw samen met de taakgroep Onderwijs. Met de taakgroep Gemeentezorg creëer je een
veilige omgeving voor jongeren met aandacht voor het individu. Ook zet je een structuur op waarbij zorg en omzien op afstand wordt verleend.

Competenties (Je bent en je kunt)

• Je hebt een levend en zichtbaar geloof in Jezus Christus en bent gedoopt door onderdompeling op grond van je belijdenis;
• Je beschikt over aantoonbare leidinggevende kwaliteiten en denkkracht om visie te ontwikkelen
• Je hebt visie op het ‘discipelen’ van jongeren en vertaalt deze visie naar beleid en uitvoering;
• Je hebt ervaring in kerkelijk jongerenwerk, beroepsmatig of als vrijwilliger;
• Je kunt samenwerken, bent plezierig in de omgang en bent iemand aan wie tieners zich kunnen spiegelen.
• Je hebt de gave om de jeugdleiders toe te rusten, hun talenten te ontwikkelen en hen te helpen bij het aangaan van relaties met de jeugd.
• Je bent een inspirerende persoonlijkheid, empathisch en communiceert helder en duidelijk voor grote en kleinere groepen jongeren.
• Je bent niet bang voor confrontaties en gaat deze in een goede balans tussen genade en waarheid aan;
• Je hebt een flexibele instelling. Werken op een avond of in het weekend is voor jou geen probleem;
• Je hebt een relevante HBO opleiding (of Master) bij voorkeur gerelateerd aan jongerenwerk in de kerk en 3-5 jaar jeugdwerkervaring.

Ons aanbod

We bieden een dienstverband van 24 uren per week (0,6 fte) voor in eerste instantie een jaar. Bij gebleken geschiktheid hebben we de intentie het arbeidscontract te verlengen.
Naast een leuke werksfeer in een dynamische gemeente, bieden wij een goed
arbeidsvoorwaardenpakket en een bij deze functie passend salaris dat mede afhankelijk is van leeftijd, opleiding en werkervaring.

Enthousiast?

Graag zien wij jouw motivatiebrief met een CV uiterlijk 16 mei 2022 tegemoet. Deze kun je mailen naar secretaris@vbg-emmeloord.nl. Bel voor meer informatie met voorganger Bert Boer (06-40641230) of taakgroepleider Jeugd Douwe Scheepsma (06-17183488). Na 16 mei zullen kandidaten bericht ontvangen of zij geselecteerd zijn voor een gesprek dat in de weken daaropvolgend zal
plaatsvinden.

  *  Contactgegevens:  * Verplichte velden

   *   Contactgegevens:   * Verplichte velden

    *    Contactgegevens:    * Verplichte velden

     *     Contactgegevens:     * Verplichte velden

      *


      * Verplichte velden

       *       Contactgegevens:
       * Verplichte velden

       Na theologie gestuurd te hebben in Apeldoorn (TUA) en Amsterdam (VU) en een aantal jaar als docent klassieke talen gewerkt te hebben, is Gerrit aan de slag gegaan als Bijbelleraar. Hij geeft op diverse plekken Bijbelcursussen, Bijbelstudies en preken. Zijn passie is om het Woord eenvoudig en met diepgang uit te leggen, zodat mensen geestelijk groeien, in de hoop en verwachting dat dit bijdraagt aan geestelijke volwassenheid van individuen en het gehele lichaam van Christus (Ef. 4:13).

       Studeerde theologie aan de Universiteit Utrecht (hoofdvak OT, bijvakken Hebreeuws en NT). Is in 2006 gepromoveerd op een onderzoek van de boeken Koningen. Bijbel lezen, en met anderen lezen, heeft zijn hart, of het nu op een Bijbelschool is (hij geeft les aan de Wittenberg), met studenten (werkte van 1999-2017 bij IFES), met kerkelijk werkers of met gemeenteleden (zie leesleefdeel.nl).