Preken over Beproeving

Preken over Beproeving

Bert Boer – Cultuur clash

Bert Boer preekt over het thema “Cultuur clash” in de reeks over Daniël deel 1 n.a.v. Daniël 1. De koning beval dat er jongemannen uit het koninklijk geslacht en uit de edelen moesten komen, zonder enig gebrek, knap van uiterlijk, bedreven in alle wijsheid, ervaren in wetenschap, helder van verstand en die in staat waren dienst te doen in het paleis van de koning en dat men hen moest onderwijzen in de geschriften en de taal van de Chaldeeën.Daniël nam…

Bert Boer – Afrekenen met het verleden

Bert Boer preekt over het thema “Afrekenen met het verleden”, in de reeks over het leven van Jozef (deel 12), n.a.v. Genesis 42:1-24. De broers komen bij Jozef vanwege de hongersnood.

Kies wie je laat leven

Tijdens deze online dienst sprak Bert over het onderwerp “Kies wie je laat leven” met als bijbelgedeelte Lucas 23:1-25

Lockdown in Gethsemané

Tijdens deze online dienst spreekt Bert Boer over het onderwerp “Lockdown in Gethsemané” n.a.v. Mattheüs 26:36-46.
 • 1
 • 2

  *  Contactgegevens:  * Verplichte velden

   *   Contactgegevens:   * Verplichte velden

    *    Contactgegevens:    * Verplichte velden

     *     Contactgegevens:     * Verplichte velden

      *


      * Verplichte velden

       *       Contactgegevens:
       * Verplichte velden

       Na theologie gestuurd te hebben in Apeldoorn (TUA) en Amsterdam (VU) en een aantal jaar als docent klassieke talen gewerkt te hebben, is Gerrit aan de slag gegaan als Bijbelleraar. Hij geeft op diverse plekken Bijbelcursussen, Bijbelstudies en preken. Zijn passie is om het Woord eenvoudig en met diepgang uit te leggen, zodat mensen geestelijk groeien, in de hoop en verwachting dat dit bijdraagt aan geestelijke volwassenheid van individuen en het gehele lichaam van Christus (Ef. 4:13).

       Studeerde theologie aan de Universiteit Utrecht (hoofdvak OT, bijvakken Hebreeuws en NT). Is in 2006 gepromoveerd op een onderzoek van de boeken Koningen. Bijbel lezen, en met anderen lezen, heeft zijn hart, of het nu op een Bijbelschool is (hij geeft les aan de Wittenberg), met studenten (werkte van 1999-2017 bij IFES), met kerkelijk werkers of met gemeenteleden (zie leesleefdeel.nl).