Gezocht: Medewerkers Bardienst

Gezocht: Medewerkers Bardienst

Medewerkers Bardienst

Het is mooi dat we zoveel jongeren in onze Fonteingelederen hebben en dat velen op zondagochtend naar de dienst komen. Terwijl de volwassenen na afloop gezellig koffie drinken en met elkaar bijpraten, zijn de jongeren van 12-20 jaar welkom in de jeugdruimte. Ook vinden regelmatig miniworkshops in de jeugdruimte plaats.

Wat houdt het in om een medewerker bardienst te zijn?

WAT: Met een bakje fris, thee en een koekje kan de jeugd na de dienst in hun ruimte op adem komen, elkaar in eigen sfeer ontmoeten en met leeftijdsgenoten poolen, tafeltennissen en chillen.
Na afloop de ruimte schoon achterlaten. Bardienstmedewerker is vooral een praktische taak, maar we vinden het ook belangrijk dat de ruimte WELKOM ademt voor jongeren (12+).

WIE: ouderen en jongvolwassenen (tweetallen) die graag praktisch iets voor de jeugd willen beteken  maar ook belangstelling voor jongeren hebben. Je moet goed zijn in het stellen van open vragen als: “Hoe gaat ie?”, “Wat voor opleiding doe je?”, “Hoe is het op school”, “Nog gesport gisteren?” etc.

INVESTERING: 1 keer in de 6-8 weken een half uur

CONTACT: Heb je interesse, neem contact op met chief Douwe
(soulflame@vbg-emmeloord.nl)

0 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  *  Contactgegevens:  * Verplichte velden

   *   Contactgegevens:   * Verplichte velden

    *    Contactgegevens:    * Verplichte velden

     *     Contactgegevens:     * Verplichte velden

      *


      * Verplichte velden

       *       Contactgegevens:
       * Verplichte velden

       Na theologie gestuurd te hebben in Apeldoorn (TUA) en Amsterdam (VU) en een aantal jaar als docent klassieke talen gewerkt te hebben, is Gerrit aan de slag gegaan als Bijbelleraar. Hij geeft op diverse plekken Bijbelcursussen, Bijbelstudies en preken. Zijn passie is om het Woord eenvoudig en met diepgang uit te leggen, zodat mensen geestelijk groeien, in de hoop en verwachting dat dit bijdraagt aan geestelijke volwassenheid van individuen en het gehele lichaam van Christus (Ef. 4:13).

       Studeerde theologie aan de Universiteit Utrecht (hoofdvak OT, bijvakken Hebreeuws en NT). Is in 2006 gepromoveerd op een onderzoek van de boeken Koningen. Bijbel lezen, en met anderen lezen, heeft zijn hart, of het nu op een Bijbelschool is (hij geeft les aan de Wittenberg), met studenten (werkte van 1999-2017 bij IFES), met kerkelijk werkers of met gemeenteleden (zie leesleefdeel.nl).