Connect: ontmoet elkaar in een groep met dezelfde interesse!

Connect: ontmoet elkaar in een groep met dezelfde interesse!

Connect

Naast de bestaande huiskringen, die gewoon doorgaan, lijkt het een goed idee, wanneer er nieuwe vormen van verbondenheid worden aangeboden in de Fontein.

Niet iedereen voelt zich thuis op een huiskring. Een andere manier om met elkaar verbonden te zijn is als volgt: in de 1e en 3e  week van de maand ontmoeten mensen met een gelijke interesse elkaar.
Dat kan zijn om te praten over specifiek christelijke onderwerpen als de bespreking van een bijbelboek, ’zending’ of ‘hoe om te gaan met ziekte en lijden’, maar het kan ook zijn, dat een groep samen iets gaat doen, zoals ‘mountainbiken’ of ‘vogels kijken’.  Een dergelijke groep bestaat uit 10 – 12 mensen met een zelfde interesse, die een keer of zes bij elkaar komen. De leiding van zo’n groep komt uit de groep zelf en neemt het initiatief om samen te komen. Een dergelijke groep wordt een Connectgroep genoemd.

Tijdens elke activiteit is er gebed of een overdenking.  Gedurende het seizoen starten er twee keer groepen op, in september en in februari. Het is mogelijk, zelfs aan te raden om regelmatig van Connectgroep te wisselen. Mochten er onkosten gemoeid zijn met de Connectgroep, waar je deel van uitmaakt, dan wordt er van uitgegaan dat deze door de groep worden gedragen. Mocht dat niet mogelijk zijn, dan kan er worden gedeclareerd.

Je kan dus tegelijkertijd lid van een huiskring zijn en meedoen met een Connect groep, maar je kan er ook voor kiezen alleen met een Connectgroep of huiskring mee te doen. Over praktische zaken, zoals hoe je op te geven en hoe te starten volgt voor 1 september informatie. Het is de bedoeling om met een beperkt aantal groepen te starten in september. Vanaf februari 2023 zullen er meer Connectgroepen van start gaan, is de verwachting. Voor vragen of opmerkingen kan je contact opnemen met Alette Dokter of Taco Medema.
Emailadres: connect@vbg-emmeloord.nl

  *

  Contactgegevens:  *Verplichte velden

   *

   Contactgegevens:   *Verplichte velden

    *

    Contactgegevens:    *Verplichte velden

     *

     Contactgegevens:     *Verplichte velden

      *
      *Verplichte velden

       *

       Contactgegevens:
       *Verplichte velden

       Na theologie gestuurd te hebben in Apeldoorn (TUA) en Amsterdam (VU) en een aantal jaar als docent klassieke talen gewerkt te hebben, is Gerrit aan de slag gegaan als Bijbelleraar. Hij geeft op diverse plekken Bijbelcursussen, Bijbelstudies en preken. Zijn passie is om het Woord eenvoudig en met diepgang uit te leggen, zodat mensen geestelijk groeien, in de hoop en verwachting dat dit bijdraagt aan geestelijke volwassenheid van individuen en het gehele lichaam van Christus (Ef. 4:13).

       Studeerde theologie aan de Universiteit Utrecht (hoofdvak OT, bijvakken Hebreeuws en NT). Is in 2006 gepromoveerd op een onderzoek van de boeken Koningen. Bijbel lezen, en met anderen lezen, heeft zijn hart, of het nu op een Bijbelschool is (hij geeft les aan de Wittenberg), met studenten (werkte van 1999-2017 bij IFES), met kerkelijk werkers of met gemeenteleden (zie leesleefdeel.nl).