Spaarproject

Spaarproject

Welcome Home Ministries Afrika

Dit is het grootste weeshuis in Jinja (Oeganda) voor kinderen van 0 tot 6 jaar.
Het weeshuis is in 1995 opgericht (als een huis voor stervende en hulpbehoevende kinderen) door de inmiddels overleden Jackie Hodgkins.

­Op dit moment wonen er rond de 65 kinderen. Een groot gedeelte heeft geen ouders meer.
Dikwijls is de moeder overleden tijdens de bevalling, of aan de gevolgen van AIDS. Soms is er nog wel een ouder, maar is deze niet in staat om voor het kind te zorgen. In dat geval doet het weeshuis aan opvang en begeleiding van de ouder met als doel het kind later weer terug te plaatsen in het gezin.

Veel kinderen zijn vondelingen, achtergelaten in het ziekenhuis of gevonden langs de weg, in een suikerrietplantage of op de vuilnisbelt. Ook komen er kinderen bij ons via de kinderbescherming.

Sponsoring via Compassion

Dandri Andika Loa

N.a.v. de dienst van Tiemen Westerduin van 27 april 2014, leek het ons goed om naast ons spaarproject ook een kindje te gaan sponsoren via Compassion.

We hebben gekozen voor een kindje van destijds 4 jaar omdat wij op die leeftijd ook starten met de kinderdienst.

Zijn naam is Dandri Andika Loa. Hij is geboren op vrijdag 26 juni 2009. Hij woont in het het kustgebied van Alak (Indonesië)

Onze ondersteuning voorziet Dandri van bijbelonderwijs, gezondheidscontrole, voedzame maaltijden, spelletjes en trainingen in lezen en schrijven. Het project organiseert ook bijeenkomsten en opvoedingsvoorlichting voor ouders en / of voogden.

*

Contactgegevens:*Verplichte velden

*

Contactgegevens:*Verplichte velden

*
*Verplichte velden

*

Contactgegevens:
*Verplichte velden

Na theologie gestuurd te hebben in Apeldoorn (TUA) en Amsterdam (VU) en een aantal jaar als docent klassieke talen gewerkt te hebben, is Gerrit aan de slag gegaan als Bijbelleraar. Hij geeft op diverse plekken Bijbelcursussen, Bijbelstudies en preken. Zijn passie is om het Woord eenvoudig en met diepgang uit te leggen, zodat mensen geestelijk groeien, in de hoop en verwachting dat dit bijdraagt aan geestelijke volwassenheid van individuen en het gehele lichaam van Christus (Ef. 4:13).

Studeerde theologie aan de Universiteit Utrecht (hoofdvak OT, bijvakken Hebreeuws en NT). Is in 2006 gepromoveerd op een onderzoek van de boeken Koningen. Bijbel lezen, en met anderen lezen, heeft zijn hart, of het nu op een Bijbelschool is (hij geeft les aan de Wittenberg), met studenten (werkte van 1999-2017 bij IFES), met kerkelijk werkers of met gemeenteleden (zie leesleefdeel.nl).

*

Contactgegevens:*Verplichte velden

*

Contactgegevens:*Verplichte velden