SoulFire (16 en 17 jaar)

SoulFire (16 en 17 jaar)

Van Spark naar Flame naar Fire…?

SoulFire is de derde jeugdgroep van de Fontein.
De leeftijdsgroep is 16 en 17 jaar.

Elke 2 weken komen 20 jongeren van 16 en 17 jaar (op papier bijna 50) naar de clubavond van SoulFire.

Onder het genot van een kop koffie of thee bespreken we de preek en dienst van die dag. We staan stil bij de praktische toepassing waarbij vooral thema’s als geloven, toekomst, identiteit en relaties vaak aanbod komen. Ons doel en gebed is dat onze jongeren duidelijke geloofskeuzes zullen maken en dat door onze avonden hun relatie met de Heer Jezus sterker wordt.

De visie

Op de SoulFire avonden proberen we door een diversiteit aan invulling de jongeren weer een stap verder te helpen op hun weg met Jezus. Dit doen we d.m.v. studie uit de Bijbel en ook door middel van gesprek in grote of kleine groepen.
Maar ook door gewoon elkaar beter te leren kennen voor of na de avonden, als iedereen blijft hangen voor de gezelligheid, of voor een nevenactiviteit.

Belangrijk vinden we dat we de jongeren verder helpen in hun relatie met Jezus. We leven in een snelle en dynamische tijd. Ook een tijd waar het egoïsme bijna een onderdeel van de maatschappij lijkt te worden.

Jezus leert ons totaal anders te zijn dan de wereld. Maar hoe doe je dat dan? Als leiding willen we de jongeren daarbij helpen. Het vuurtje moet aangewakkerd worden.
De Bijbel, samen met actuele zaken uit het dagelijkse leven, behandelen we op onze avonden.

De avonden

De Bijbel, actuele onderwerpen, creativiteit, gewoon lekker elkaar ontmoeten. Van 19:00 uur staat de koffie en thee klaar en tot ongeveer 21:00 uur ontmoeten we elkaar in de jeugdruimte van de kerk.
Wil je voor de eerste keer komen maar weet je niet waar je moet zijn? Stuur dan een mail naar de chiefs van SoulFire, Douwe Pausma of Ezra Goudzwaard

De groep

De groep is heel divers. Ieder jaar verandert de groep wel weer.

Tot gauw?

Wil je ons team komen versterken kan je contact opnemen met onderstaand mail adres. 

Hoe laat? 19:00 tot 21:00 uur. Check de agenda voor de eerstvolgende avond!
Waar? Jeugdruimte van de Kerk
Contact? Chief Douwe Pausma of Chief Ezrasoulfire@vbg-emmeloord.nl

De leiding

Wil je ons leren kennen? Kom dan eens langs… 😉

Vacatures

Voor deze super toffe mensen zijn we op zoek naar nieuwe jeugdleiders. Wil jij hen een tijdje begeleiden en ondersteunen op een geloofsontdekkingstocht? Dan zijn we wellicht op zoek naar jou!

·        WAT: Met een team van 4-5 jeugdleiders ontvang je eens in de 14 dagen op zondagavond, van 19.00-21.00 uur.

·        WIE: houd je van jongeren en geniet jij er van om naar ze te luisteren en met ze te praten, neem dan contact met ons op. SoulFire zoekt 2 heren en 2 dames.

·        INVESTERING: Elke 14 dagen 1 zondagavond – elke 2 maanden 1 keer voorbereiden – elk seizoen 3 keer vergaderen.

        CONTACT: chief Douwe Pausma – (06-24914997) of Ezra Goudzwaard.
Email: soulfire@vbg-emmeloord.nl

*

Contactgegevens:*Verplichte velden

*

Contactgegevens:*Verplichte velden

*
*Verplichte velden

*

Contactgegevens:
*Verplichte velden

Na theologie gestuurd te hebben in Apeldoorn (TUA) en Amsterdam (VU) en een aantal jaar als docent klassieke talen gewerkt te hebben, is Gerrit aan de slag gegaan als Bijbelleraar. Hij geeft op diverse plekken Bijbelcursussen, Bijbelstudies en preken. Zijn passie is om het Woord eenvoudig en met diepgang uit te leggen, zodat mensen geestelijk groeien, in de hoop en verwachting dat dit bijdraagt aan geestelijke volwassenheid van individuen en het gehele lichaam van Christus (Ef. 4:13).

Studeerde theologie aan de Universiteit Utrecht (hoofdvak OT, bijvakken Hebreeuws en NT). Is in 2006 gepromoveerd op een onderzoek van de boeken Koningen. Bijbel lezen, en met anderen lezen, heeft zijn hart, of het nu op een Bijbelschool is (hij geeft les aan de Wittenberg), met studenten (werkte van 1999-2017 bij IFES), met kerkelijk werkers of met gemeenteleden (zie leesleefdeel.nl).

*

Contactgegevens:*Verplichte velden

*

Contactgegevens:*Verplichte velden